Pajiștea Petricani, o oază verde cu peste 200 de specii de animale, în inima CAPITALEI

Publicat: 02 07. 2024, 20:45
Actualizat: 02 07. 2024, 20:48

This browser does not support the video element.

Asociația Parcul Natural Văcărești vrea să readucă la viață peste 800 de hectare de spații verzi din Capitală. Prima locație pe listă este Pajiștea Petricani, cu cinci hectare de pajiște care găzduiește peste 200 de specii de animale.

Deși Capitala este una dintre cele mai poluate metropole din România, iar spațiile verzi sunt tot mai puține, există totuși zone precum Pajiștea Petricani, un ecosistem natural, dezvoltat în inima orașului.

Cele cinci hectare de pajiște reprezintă un habitat natural peste 100 de specii de animale și plante. Asociația Parcul Natural Văcărești a redeschis porțile pajiștii și a organizat un traseu pentru vizitatori. Planul asociației este ca în următorii cinci ani să redea viața la peste 800 de hectare de spații verzi din București, este vorba de Petricani, Pădurea Băneasa, singura pădure a orașului, zone din apropierea Colentinei, cum ar fi Valea Saulei, stufărișul de la Dobroești.

n Bucureștiul invadat de betoane, străzi și clădiri de birouri, există aproximativ 7m² pentru fiecare bucureștean, pe când media Uniunii Europene este de trei ori mai mare.

Bucureștiul este și unul dintre cele mai poluate capitale europene. Copacii contribuie major la crearea unei atmosfere sănătoase, dar și a unui confort termic în perioadele caniculare. Planul Asociației este ca ca spațiile verzi din zona Colentina, Dâmbovița, Băneasa, Parcul Natural Văcărește să facă parte dintr-o rețea de arii naturale protejate care o să ofere locuri de recreere, de relaxare, de educație și de viață bună pentru oraș.

CITEȘTE ȘI:

„Mica DELTĂ a Olteniei”, readusă la viață, după ani de zile. Comuniștii transformaseră zona în fermă piscicolă