Pakistanez suspect de terorism, expulzat din România

Publicat: 30 08. 2016, 16:55
Actualizat: 09 06. 2018, 11:52

Potrivit unui comunicat de presă emis de SRI, marți, Curtea de Apel a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România pentru o perioadă de 10 ani a unui cetățean pakistanez, care solicitase dreptul de ședere în România în baza căsătoriei cu un cetățean român. Bărbatul a intrat în atenția SRI la sfârșitul anului 2015, când a intrat ilegal pe teritoriul țării.

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, străinul s-a remarcat prin activități de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entități teroriste active în zona de origine, susținând supremația islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoașterea și însușirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate și a componentelor acestora”, se arată în comunicat.

Astfel, la propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel, care l-a declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, pentru implicarea în fapte care constituie amenințări la adresa securității naționale. Pakistanez a fost luat în custodie publică și urmează să fie îndepărtat din România.