Palestinienii acuză Israelul că „nu este serios” în privința negocierilor de pace

Publicat: 11 08. 2013, 16:34
Actualizat: 10 12. 2013, 12:42

Cererea de oferte publicată de Ministerul israelian pentru Locuințe în vederea construirii a aproape 1.200 de locuințe în colonii, arată că Israelul „nu este serios” în privința negocierilor de pace, a declarat duminică negociatorul palestinian Mohammad Shtayyeh, relatează AFP.

Licitația dovedește că Israelul „nu este serios în privința negocierilor și intenționează, prin activitățile sale insistente de construire în colonii, să distrugă bazele unei soluții la care îndeamnă comunitatea internațională, care vizează să creeze un stat palestinian în frontierele din 1967”, a declarat Shtayyeh, în contextul în care o nouă rundă de negocieri directe urmează să aibă loc miercuri.

În opinia negociatorului palestinian, această licitație constituie o nouă dovadă că Israelul vrea să participe la negocieri „care să servească cel mai bine intereselor sale”.

El a cerut Statelor Unite să adopte o poziție „clară și fermă” care să stopeze aceste „atacuri israeliene în Cisiordania și în Ierusalimul” de Est.

Potrivit anunțului ministerului, în Cisiordania urmează să fie construite 793 de locuințe, iar în Ierusalimul de Est 394 de locuințe.

Negocieri de pace directe, reluate la sfârșitul lui iulie la Washington, urmează să continue miercuri la Ierusalim.

Problema coloniilor a condus la eșuarea negocierilor anterioare, în 2010.