Prima pagină » Știri » Pandemia de coronavirus | Aproape 200 de aeroporturi din Europa, în pericol de faliment

Pandemia de coronavirus | Aproape 200 de aeroporturi din Europa, în pericol de faliment

Pandemia de coronavirus | Aproape 200 de aeroporturi din Europa, în pericol de faliment

Pandemia de coronavirus ar putea aduce în faliment aproape 200 de aeroporturi din Europa. Dacă traficul aerian nu îşi va reveni în curând, 250.000 de joburi sunt în pericol.

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) avertizează că 193 de aeroporturi riscă să demareze procedurile de faliment dacă guvernele vor continua să lanseze restricţii pe fondul celui de-al doilea val de coronavirus, transmite The Local, citat de Ziarul Financiar.

În total, aeroporturile reprezintă 12 miliarde de euro din produsul intern brut al continentului şi susţin 250.000 de locuri de muncă.

Datele publicate de ACI arată că traficul aerian din Europa era la jumătatea lunii octombrie cu circa 75% sub nivelurile de dinainte de pandemie.

Zilele trecute, producătorul de aeronave Boeing a declarat forţa de muncă va ajunge până la sfârşitul lui 2021 la 130.000 de angajaţi, de la 160.000 la începutul lui 2020.

Pierderile nete ale companiei au depăşit 400 de milioane de dolari în ultimul trimestru, în timp ce profiturile din aceeaşi perioadă a anului trecut ajungeau la 1,3 miliarde. Veniturile din T3/2020 au scăzut cu 29% la 14 miliarde de dolari.

Compania aeriană Lufthansa ar putea concedia zeci de mii de angajaţi

Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa în funcţie de venituri, a anunţat marţi că aproximativ 30.000 de angajaţi se află în pericol de a fi concediaţi. Guvernul german a declarat spre sfârşitul primăverii că va lansa un plan de salvare de 9 miliarde de euro, anunţând ulterior că participaţia statului va ajunge la 25% în ideea de a susţine compania pe timpul pandemiei.

Compania germană a declarat că nu poate estima cu exactitate ritmul de dezvoltare al industriei aviatice, având în vedere termenul incert de ridicare a restricţiilor de circulaţie şi viitorul virusului SARS-CoV-2.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și