Pandemia de coronavirus: Vaccin european, bazat pe proteine, testat pe oameni

Publicat: 04 09. 2020, 07:02
INSP a actualizat definițiile de caz pentru coronavirus. Ce caracteristici are o persoană suspectă de infectare

Bilanţul COVID-19 se menţine ridicat în Italia. Autorităţile au raportat aproape 1400 de noi cazuri de coronavirus

Conform la Repubblica, citat de Mediafax, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.397 cazuri de coronavirus şi zece decese, faţă de şase, câte erau miercuri. Numărul total de cazuri ajunge la 272.912, iar decesele la 35.507.

COVID-19. Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare. Vaccinul dezvoltat de GSK, cu sediul la Londra, şi Sanofi, cu sediul la Paris, combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi la vaccinul antigripal, iar împreună cu un supliment de la GSK – cunoscut sub numele de adjuvant – poate declanşa o reacţie imună mai puternică.

Când credeau că au scăpat de coronavirus acesta s-a întors. Ţara care a înregistrat primul caz după 100 de zile

„Este o transmisie locală după 100 de zile”, a spus Suwanchai Wattanayingcharoenchai, directorul general al Departamentului de Control al Bolilor din Thailanda. Bărbatul lucrase ca DJ în diferite baruri din jurul oraşului Bangkok – inclusiv într-un loc din zona turistică Khao San Road.

Coronavirus: 76 de ţări dezvoltate s-au înscris în programul COVAX, condus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

„Avem, în acest moment, 76 de ţări dezvoltate care au confirmat intenţia de a participa – şi ne aşteptăm ca acest număr să crească”, a declarat Berkley pentru Reuters într-un interviu. Coordonatorii COVAX sunt în discuţii cu China cu privire la posibilitatea de a se alătura, a spus Berkley.

Studiu: Copiii pot avea coronavirus și pot fi testați pozitiv pentru anticorpi în același timp

Copiii pot să fie infectați cu noul coronavirus, dar să aibă deja și anticorpi împotriva bolii prezenți în sânge în același timp, arată un nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că 15% dintre pacienții pediatrici au avut virusul și au dezvoltat și un răspuns al sistemului imunitar în același timp, după cum informează Daily Mail.