Prima pagină » Auto » PANDEMIE. Ford România nu prelungeşte contractele pentru aproximativ 200 de angajaţi

PANDEMIE. Ford România nu prelungeşte contractele pentru aproximativ 200 de angajaţi

PANDEMIE. Ford România nu prelungeşte contractele pentru aproximativ 200 de angajaţi
PANDEMIE. Ford România nu prelungeşte contractele pentru aproximativ 200 de angajaţi / Sursă Foto: Shutterstock

 Ford România nu va prelungi contractele de muncă încheiate pe o perioadă limitată de timp. Decizia Ford vine în contextul în care piaţa auto de la nivel european continuă să se contracte din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii Ford spun că decizia vine ca răspuns la evoluția pieței

„Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei in care operam, confirmam faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinata ale unor angajati de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, au declarat oficialii Ford România.

Compania Ford are peste 6000 de angajați la Craiova

Compania a ajuns la peste 6.600 de angajaţi la Craiova la începutul acestui an, după ce în 2019 a derulat o amplă campanie de recrutare prin care a angajat 1.700 de noi oameni în ultimul an. Potrivit datelor din piaţă, contractele a 200 de angajaţi nu vor fi prelungite odată ce au ajuns la final, relatează Mediafax.

Nivelul producției a scăzut semnificativ în fabrica de la Craiova

Decizia vine în contextul în care uzina de la Craiova produce în continuare atât maşini, SUV-urile Puma şi EcoSport cât şi motorul EcoBoost în două schimburi, faţă de trei în perioada de dinainte de pandemie. Astfel, faţă de peste 1.000 de maşini produse pe zi, sunt asamblate circa 600-700 de unităţi, iar 1.600 de angajaţi încă sunt în şomaj tehnic.

Piața auto europeană, scădere de 20-30%

Analiştii se aşteaptă ca în acest an piaţa auto europeană să scadă cu 20-30% faţă de anul trecut, în special din cauza restricţiilor impuse de pandemie în primăvară, dar şi pe fondul crizei economice provocate de aceasta.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și