Prima pagină » Știri » PANDEMIE. Țara în care se pregătesc 1,5 milioane de morminte pentru morții de coronavirus. „Asta este realitatea!”

PANDEMIE. Țara în care se pregătesc 1,5 milioane de morminte pentru morții de coronavirus. „Asta este realitatea!”

PANDEMIE. Țara în care se pregătesc 1,5 milioane de morminte pentru morții de coronavirus. „Asta este realitatea!”
PANDEMIE. Țara în care se pregătesc 1,5 milioane de morminte pentru morții de coronavirus. „Asta este realitatea!” / Foto ilustrativ: Pixabay.com

Regiunea sud-africană Guateng, unde se află și orașele Johannesburg și Pretoria și care a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus pe continentul african, plănuiește să sape peste 1,5 milioane de morminte, pentru situația ipotetică în care ar fi necesare pentru morții de Covid-19.

Bandile Masuku, responsabil provincial pentru sănătate, a făcut anunțul morbid în timpul unei conferințe de presă, scrie Forbes.com. În Guateng se sapă deja morminte pentru situația în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

„Săpăm peste 1,5 milioane de morminte. Știu că este o discuție incomodă, pentru un medic nu este unul din cele mai bune subiecte, dar aceasta este realitatea cu care ne confruntăm și pentru care trebuie să ne pregătim”, a declarat oficialul sud-african.

Africa de Sud este țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe continent.

Până acum în Africa de Sud au fost confirmate aproape 216.000 de cazuri de coronavirus și peste 3.500 de decese!

Deși la începutul pandemiei lucrurile părea liniștite, ulterior, în Africa de Sud, s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, de până la 10.000 pe zi.

Creșterea numărului cazurilor de coronavirus coincide totuși cu relaxarea măsurilor de izolare de la 1 iunie, mai ales în provincia Guateng, principalul pol politic și economic din regiune.

”Super-răspânditorii de coronavirus” pot fi de 100 de ori mai contagioși: ”Anumite persoane au o încărcătură virală ridicată”

Oamenii de știință au început să folosească, din ce în ce mai des, o expresie care, inițial, a părut cel puțin ciudată -”Super-răspânditorii de coronavirus”. În luna ianuarie – înainte ca pandemia de coronavirus să fie declarată oficial de OMS – se pornea de la premisa că aproximativ 500 de persoane sunt infectate şi mai puţin de 20 de persoane încetaseră din viață. Un pacient din Wuhan, China, a răspândit boala la 14 angajaţi din domeniul sănătăţii, iar un singur membru al unui cor din statul Washington ar fi infectat, în luna martie, alte 52 de persoane, în timpul unei sesiuni de practică.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și