PANICĂ. China a înregistrat un nou caz de febră Dengue, în aceeași zi în care un păstor a fost confirmat cu ciuma bubonică
China a înregistrat un nou caz de febră Dengue, în aceeași zi în care a fost confirmat un caz de ciumă bubonică.
Un locuitor din Guangde, oraș situat în estul Chinei, a fost diagnosticat, duminică, cu febra dengue, un virus mortal, răspândit de țânțarii infectați, transmit autoritățile chineze, citate de Daily Mail.
„Moartea Neagră”, prezentă în China
Vestea survine după ce un păstor din regiunea nordică Mongolia interioară a fost diagnosticat cu ciumă bubonică, în week-end, o boală denumită „Moartea Neagră” în Evul Mediu.
Pacientul cu dengue a fost tratat la un spital, în data de 5 iunie. Acesta a călătorit anterior în mai multe țări asiatice, precum India, Myanmar și Pakistan. Autoritățile încearcă să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în zonă.
Ulterior, anunțul autorităților a fost șters de pe pagina de socializare a guvernului.
Singapore se confruntă cu cea mai mare epidemie de febră dengue din istorie. Luni, statul singaporez a raportat peste 15.000 de infecții dengue.
Săptămâna trecută, Singapore a raportat 1.454 cazuri. Cel puțin 16 oameni au murit din cauza virusului, față de 26, câți au fost răpuși de Covid-19. Singapore are peste 45.000 de cazuri de coronavirus.
Febra Dengue, simptome severe în unele cazuri
FEBRA DENGUE este transmisă prin înțepătura țânțarului Aedes, activ în regiunile tropicale, umede.
Cei infectați cu virusul dengue se plâng de febră și dureri musculare, stări de vomă, dureri de cap, mai ales în spatele ochilor.
Puțini pacienți dezvoltă simptome severe, precum voma cu sânge, respirație sacadată, dureri abdominale agonizante și oboseală.
Doar 25% dintre pacienți au asemenea simptome și boala are o perioadă de incubație de 5-10 zile, după ce persoana a fost înțepată.
Noul caz de infecție dengue din China survine într-un moment cum nu se poate mai rău, în care un păstor din regiunea Mongolia a fost diagnosticat cu ciuma bubonică!
Ciuma a fost una din cele mai devastatoare boli din istorie și a ucis 100 milioane de oameni în secolul 14.
Confirmarea cazului de ciuma bubonică a survenit însă în aceeași zi în care a apărut cazul de dengue, generând temeri privind o nouă epidemie, după episodul pandemiei de coronavirus.