Prima pagină » Știri » Papa Francisc: „Să nu ne mai plângem de ce ne împiedică pandemia să facem. Să ne gândim la nevoiași”

Papa Francisc: „Să nu ne mai plângem de ce ne împiedică pandemia să facem. Să ne gândim la nevoiași”

Papa Francisc: „Să nu ne mai plângem de ce ne împiedică pandemia să facem. Să ne gândim la nevoiași”
Papa Francisc: „Să nu ne mai plângem de ce ne împiedică pandemia să facem. Să ne gândim la nevoiași” / Sursă Foto: wikimedia.org

Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor care au luat parte la „Angelus” în Piaţa Sfântul Petru și celor care Îl urmăresc online să se gândească la nevoiașii la care nu se gândește nimeni, în loc să se plângă de ceea ce îi împiedică pandemia să facă.

Papa Francisc: „Să nu ne lăsăm învăluiți de consumismul care ne-a furat Crăciunul”

„În acest moment dificil, în loc să ne plângem de ceea ce ne împiedică să facem pandemia, să facem ceva pentru cei care au mai puțin: nu un dar în plus pentru noi și pentru prietenii noștri, ci pentru o persoană nevoiașă la care nimeni nu se gândește”, a spus Papa Francisc la „Angelus”.

Suveranul Pontif i-a invitat pe credincioși să trăiască „în spiritul autentic al solidarității și al apropierii de cei care au nevoie”.

„Să nu ne lăsăm învăluiți de consumismul care ne-a furat Crăciunul”, a transmis Papa Francisc.

Papa Francisc a invitat pe toată lumea să „trăiască restricțiile impuse de pandemie ca mijloc de purificare a modului de a trăi Crăciunul, ieșirea din consumism, transformând sărbătoarea într-un moment mai religios și mai adevărat”.

Prelatul le cere credincioșilor să facă din Crăciun „o oportunitate de reînnoire interioară, rugăciune, convertire, pentru a face pași înainte în credință și fraternitate”.

Premieră istorică la Vatican: Papa Francisc a instalat primul cardinal afro-american

Papa Francisc a instalat sâmbătă, 28 noiembrie, 13 noi cardinali, inclusiv primul afro-american care deține acest rang înalt, extinzând în continuare impactul pontifului asupra grupului care într-o bună zi își va alege succesorul.

Cardinalii au fost instalați într-o ceremonie, cunoscută sub numele de consistoriu, la care au participiat mult mai puțini oameni decât de obicei din cauza pandemiei COVID-19. În mod normal, participau mii de persoane, însă de data aceasta cardinalii au avut voie să invite doar câte 10 persoane în Bazilica Sf. Petru în cadrul ceremoniei în care papa le-a oferit inelul și pălăria tradițională roșie, cunoscută sub numele de biretă.

Nouă dintre cei 13 cardinali au sub 80 de ani și sunt eligibili conform legii Bisericii să intre într-un conclav secret pentru a-l alege următorul papa dintre ei după ce Papa Francisc moare sau demisionează, relatează Reuters.

Acesta a fost al șaptelea consistoriu al Papei Francisc de la alegerea sa, în 2013. Acesta a numit în ceremonie 57% din cei 128 de cardinali alegători, dintre care majoritatea împărtășesc viziunea sa despre o Biserică mai incluzivă și mai deschisă.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și