Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Zărnești, Elena Iova, judecarea dosarului a început în septembrie – octombrie 2014, iar până în prezent au fost finalizate audierile tuturor părților, urmând ca pe data de 3 august să se pronunțe o sentință în acest dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În 25 septembrie 2014, paramedicul Vasile Grosoșiu, în vârstă de 56 de ani, a fost trimis în judecată de către procurori, pentru agresiune sexuală (două infracțiuni) și viol (două infracțiuni) asupra unor fete cu vârste între nouă și 14 ani aflate într-o tabără din Râșnov.
Paramedicul SMURD Vasile Grosoșiu, originar din București, a fost arestat preventiv în 5 septembrie 2014 conform unei decizii a Judecătoriei Zărnești, iar după trei luni, pe 12 decembrie 2014, judecătorii Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu.
Grosoșiu a contestat decizia cerând să fie cercetat în libertate, iar în 6 aprilie 2015 judecătorii din Zărnești au decis să-l pună în libertate, sub control judiciar, cu obligația ca pe durata măsurii controlului judiciar să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, „în măsura în care un asemenea sistem este disponibil la nivelul organului de poliție desemnat cu supravegherea inculpatului”, conform sentinței Judecătoriei Zărnești.
Paramedicul a fost angajat ca medic la o tabără în Râșnov, la sfârșitul lunii iulie anul trecut. În 8 august 2014, directorul taberei a depus o sesizare la Poliție prin care reclama că mai multe fetițe s-au plâns că ar fi fost atinse în zone intime de către paramedic, iar ulterior la Poliția Râșnov au fost înregistrate alte trei plângeri din partea părinților unor fetițe care au fost în tabăra respectivă și care le-au povestit că la consultul medical bărbatul le-ar fi atins în zonele intime.
Grosoșiu a fost inspector de protecție civilă în cadrul SMURD, președintele Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență și membru de onoare la Crucea Roșie. El se implica activ în foarte multe activități de voluntariat și preda cursuri de prim ajutor. În 2012, la Gala Sănătății, ediția a IV-a, a fost răsplătit cu premiul al II-lea pentru „implicare deosebită în activitatea didactică”.
După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, Grosoșiu și-a reluat activitatea în cadrul Asociației.