Proiectul a fost realizat de o companie privată care a accesat fonduri europene pentru realizarea parcului. Fondurile accesate au fost de 10,7 milioane lei, iar investiția totală pentru amenajarea parcului a depășit 22,3 milioane lei, potrivit investitorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Administatorul viitorului DinoPark, Gabriel Rozor, a spus că până în prezent a fost finalizat aproximativ 35% din proiect, umând ca până la sfârșitul anului să fie terminat în totalitate.
Zilele trecute, au ajuns din Germania primele 14 exponate, iar 11 dintre ele au fost deja montate.
„Au fost aduse 14 dintre cele 54 de piese, iar multe dintre ele sunt deja montate. Dinozaurii sunt în mărime naturală, iar în realizarea lor s-au luat în calcul cele mai recente studii ale specialiștilor germani. Unul dintre dinozaurii de aici are o lungime de 22 de metri, de la cap la coadă, iar un altul, din specia T-Rex, are o lungime de opt metri și o înălțime de trei metri. Până la acest moment am reușit să trasăm deja aleile și s-au turnat și fundațiile observatoarelor, între care vor fi poduri suspendate”, a spus administratorul parcului.
Parcul va avea o suprafață totală de 1,4 hectare, suprafață concesioantă de Primăria Râșnov, iar cel mai uriaș dinozaur va avea o înălțime de 17 metri. Din parc nu vor lipsi nici efectele speciale, unii dintre dinozauri urmând să fie animați. Investitorul privat intenționează să construiască, în interiorul parcului, și un lac artificial, magazine de suveniruri, locuri de joacă pentru copii și un cinematograf.
„La început am avut doar Cetatea, iar apoi, Peștera Valea Cetății s-a impus ca un obiectiv de interes pentru turiști. Sunt în lucru Parcul cu dinozauri, trenulețul pe plan înclinat, iar dacă la toate acestea adăugăm modul în care va arăta centrul pietonal al orașului și numeroasele evenimente culturale și sportive, putem vorbi de un proiect amplu, în urma căruia Râșnov va deveni una din cele mai atrăgătoare stațiuni de interes național”, a spus primarul Adrian Veștea.