Parchetul instanței supreme cere dosarul privind accidentul provocat de fiul judecătoarei Cîrstoiu, arestată pentru luare de mită

Parchetul instanței supreme cere dosarul privind accidentul provocat de fiul judecătoarei Cîrstoiu, arestată pentru luare de mită
Publicat: 12/08/2013, 14:57

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a cerut, luni, de la Parchetul Tribunalului Dâmbovița dosarul privind accidentul provocat în 2011 de Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, în urma căruia au murit trei persoane, urmând să analizeze posibilitatea preluării acestuia.

„Astăzi, 12.08.2013, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița dosarul având ca obiect accidentul rutier provocat de numitul Cergan Florin în anul 2011 și soldat cu decesul a trei persoane, pentru a analiza oportunitatea preluării în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, și fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestați preventiv, vineri, de Curtea de Apel București, în dosarul în care sunt acuzați de complicitate la trafic de influență și luare de mită pentru soluții favorabile în dosare.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale”.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 de euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale.

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu a fost implicat, în martie 2011, într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanța respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

Accidentul a avut loc în Târgoviște, la 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în Parohia Lăculețe din comuna dâmbovițeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soția și fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toți trei decedați în accident.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că mașina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.

Inițial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă, a doua zi, s-a prezentat la Poliție și a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reținut de procurori pentru 24 de ore, sub acuzația de ucidere din culpă

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Cergan, însă Judecătoria Târgoviște a respins propunerea.

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviștei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Presa locală relata, în martie 2013, că în dosarul accidentului au fost făcute mai multe expertize, însă Cergan „își vede liniștit de viața sa”.

Familia victimelor accidentului provocat, în martie 2011, în municipiul Târgoviște, de fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, crede că acest dosar este tergiversat din cauza influenței magistratului.

Cumnata preotului decedat în accidentul din Târgoviște, alături de soția și fiica lui, susține că dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică și Parchetul Judecătoriei Târgoviște.

„Se tergiversează acest dosar de doi ani și jumătate, mama lui (Florin Cergan, n.r.), fiind judecătoare la București, are foarte mare influență și ea tergiversează dosarul. Se fac expertize peste expertize, dar nu se trimite dosarul la judecată. Florin Cergan, cel care a omorât-o pe sora mea, pe nepoată și pe cumnatul meu, trebuia să meargă la pușcarie, dar dosarul este purtat între Institutul de Criminalistică și Parchetul Judecătoriei Târgoviște. Am fost la Parchet, dar mi-au spus că nu se tergiversează, dar să întreb la Criminalistică, iar de acolo m-au trimis la procurori. Aruncă răspunderea unii pe alții”, a spus Cecilia Stancu.

Ea a mai susținut că fiul judecătoarei, care în 2011, când a avut loc accidentul, era preot în Parohia Lăculețe din comuna dâmbovițeană Glodeni, era băut și conducea cu peste 150 de kilometri la oră.

„Cert este că Cergan era băut, avea viteză de peste 150 de kilometri pe oră în buricul orașului și mai ales la calea ferată trebuia să încetinească, nu să accelereze. Am auzit și eu din surse că unii procurori au vrut să îl închidă, dar alții au zis «cum să-l închidem pe băiatul colegei noastre?». Preotul Nicolae Nicolae se întorcea atunci de la ședința cu părintii, care avusese loc la Colegiul Constantin Cantacuzino, unde era elevă fiica sa, iar în autoturismul Dacia pe care-l conducea se mai aflau, pe locul din dreapta, soția sa – sora mea Florina – și pe bancheta din spate fata lor, Ioana.

Martorii susțin că mașina cumnatului meu a oprit până în calea ferată de la Dealu Mare, să dea prioritate, înainte de a vira către Cartierul CFR, autoturismelor care circulau din sens opus, dar dinspre Bulevardul Carol I venea în viteză un autoturism care, la calea ferată, a plonjat peste Dacia în care se aflau cei trei membri ai familiei Nicolae din Gheboaia. Impactul a fost nimicitor, iar ei au murit pe loc. A rămas orfan un băiețel care avea atunci 12 ani și care în acel moment era acasă, împreună cu o mătușă a tatălui său. Dacă eu făceam accidentul acesta, făceam pușcărie de nu mă vedeam. La el nici măcar nu au terminat de cercetat dosarul, ce să mai vorbim să-l trimită la instanță”, a mai spus cumnata preotului mort în accidentul provocat de Florin Cergan.

Catalina Cocolos, [email protected]

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
Cum arată în realitate misterioasa plajă neagră din Game of Thrones. A devenit unul dintre...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
1.800 de lei ÎN PLUS la pensie, în decembrie 2024, pentru 400.000 de pensionari din...
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Temperaturile scad drastic în România. Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în următoarele...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Structura IMENSĂ găsită pe fața ASCUNSĂ a Lunii
Doliu la Casa Regală! Regina Camilla are inima frântă. Palatul Buckingham a făcut anunțul trist
Cartea de identitate, pe telefonul mobil! Un nou proiect al Guvernului
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
„De ce, Doamne, mi-ai luat sensul vieții?” Igor Cuciuc, distrus de durere după ce și-a...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Inteligența Artificială Generală este aici! Descoperirea făcută de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din...