Prima pagină » Știri » Părinții sunt îngrijorați pentru siguranța copiilor: Nu este normal. Nu suntem în siguranță

Părinții sunt îngrijorați pentru siguranța copiilor: Nu este normal. Nu suntem în siguranță

Unii dintre manifestanții prezenți, sîmbătă, la protestul organizat de PNL, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne au afirmat că România nu mai este un loc sigur pentru copii. Aceștia critică acțiunile autorităților în cazul de la Caracal și cer restructurarea instituțiilor.

„Eu cred că nu sunt în siguranță copii nostrii. Trebuie ca instituțiile să se schimbe de sus în jos”, a declarat una dintre persoanele prezente, sâmbătă la ora 11:05, la protestul organizat de PNL, în fața sediului MAI.

Aceasta a afirmat că manifestează pentru conștientizarea fenomenului de răpire de copii.

„Am venit astăzi aici ca să conștientizăm mult mai bine cât de grav este faptul că peste 400 de copii, în fiecare an, nu sunt găsiți după ce sunt dați dispăruți. Din 3000 și ceva de copii dați dispăruți, despre 400 nu se știe nimic. Nu se știe dacă sunt traficați sau nu”, a mai declarat aceasta.

Un alt manifestant a declarat faptul că există o mare delăsare din partea autorităților și consideră că practica autostopului, pentru un copil de 15 ani, este periculoasă și nepotrivită.

„Este o delăsare. Și eu mă confrunt că și eu am avut probleme. La primul contact autoritățile tind să te persifleze pentru că ei știu că nu pațesc nimic. La un momentdat zic «da ce-o să-mi faci?»(..)Degeaba zicem că nu avem siguranță. Primii care trebuie să avem grijă de persoana noastră suntem noi și nu trebuie să ne expunem riscurilor. Sunt persoane psihopate, sunt persoane sociopate, sunt o sumediene de persoane care nu știi ce pot face rau. Cum este posibil ca o fetiță de 15 să faci autostopul neînsoțită?”, a afirmat o altă persoană prezentă la protest.

Mai mulți oameni și liberali au participat, sâmbătă, la o manifestație în fața sediului MAI, unde au depus 400 de perechi de încălțăminte, pentru fiecare copil dispărut anual, fără urme.

La eveniment au participat cetățeni impresionați de cazul din județul Olt, dar și președintele filialei București a PNL, Violeta Alexandru, alături de președinții filialelor celor șase sectoare și de alți reprezentanți ai partidului.

Președintele PNL București Violeta Alexandru a declarat că existe multe probleme atât de ordin tehnic și care țin de pregătire, cât și din punctul de vedere al pierderii umanității în rândurile autorităților.

„Sunt multe carențe, unele de ordin tehnic, altele care țin de pregătirea oamneilor din sistem care ar trebui să ancheteze asemenea situații. Altele sunt pur și simplu de pierderea umanității și de lipsa de bun simț pentru niște chestiuni care dincolo de cadrul legal trebuie să te sesisezi și să dai totul din tine, ca om care lucrează în sistemul public, pentru cineva din comunitate”, a afirmat Violeta Alexandru.

În ceea ce privește nivelul de pregătire al autorităților și modul lor de a acționa în cazul răpirii din Caracal, Președintele PNL București a susținut faptul că trebuie specializați oameni din cadrul instituțiilor MAI pentru astfel de cazuri de răpire.

Manifestația vine în contextul tragediei din Caracal, unde Alexandra nu a mai putut fi salvată, deși a sunat la 112 de trei ori. Evenimentul a început sâmbătă, la 11:05, ora la care a sunat pentru prima oară Alexandra la 112.

Autor

Citește și