Parlamentarii pregătesc noi beneficii pentru părinții care se întorc la serviciu

Publicat: 25 05. 2016, 17:32

„Persoanele beneficiare ale indemnizației lunare pentru creșterea copiilor, ce își reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creșterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizația cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat această indemnizație, fără stimulentul de inserție”, prevede proiectul de lege.

Inițiatorul susține că revenirea părinților la serviciu aduce veinturi suplimentare bugetului de stat prin înncasarea impozitelor prevăzute de Codul fiscal.

„Consider că acest cuantum de 50% din indemnizația cuvenită ar fi un ajutor acordat de stat pentru o minimă îngrijire oferită copiilor și ar stimula reintegrarea mai rapidă în câmpul muncii a persoanelor beneficiare ale concediului de creștere, întrucât stimulentul de inserție este insuficient”, afirmă Cordoș în expunerea de motive.

Impactul economic asupra bugetului de stat este de 64,5 milioane de lei, iar dacă nu s-ar mai acorda stimulentul de inserție, suma cheltuită în plus ar fi de 45,5 milioane de lei, potrivit expunerii de motive.

Proiectul de lege se află în dezbatere publică pe site-ul Senatului.