Parlamentarii și-au exprimat opțiunile prin vot secret, cu bile.
Astfel, cei 8 membri ai Consiliului sunt: din partea PSD – Mirela Fugaru, Ruxandra Săraru, din partea PNL – Ducu Bertzi, Alexandru Muraru, din partea PDL – Radu F Alexandru, din partea PC – Alina Stanciu, din partea UDMR – Demeter Andras Istvan, iar din partea PPDD – Alexandra Dumitrașcu.
PNL a sesizat Curtea Constituțională în privința numirii CA al SRR pe motiv că nu a fost respectat algoritmul politic și nu a primit niciun loc. Curtea a admis în iulie 2014 sesizarea PNL, iar Biroul Permanment a decis ca procedura numirii CA să fie reluată.
Comisiile de cultură l-au audiat și avizat, sâmbătă, pe Alexandru Muraru, propus de PNL în Consiliul de Administrație al Radiodifuziunii, ceilalți fiind audiați anterior.
Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, care va fi consilier prezidențial. Alexandru Muraru a precizat că este profesor de științe politice, în perioada 2005-2009 a fost consilier în cancelaria primului-ministru, iar în perioada 2013-2014 a condus Institutul Național al Patrimoniului.
După ce au fost aprobați de Parlament, cei 8 membri ai CA al SRR au depus jurământul. Aceștia se vor alătura în Consiliul de Administrație al Radiodifuziunii celorlați cinci membri.
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că președintele director general al Societății de Radiodifuziune rămâne Ovidiu Miculescu.