Pasagerii cursei aeriene amânate după ce avionul a lovit câteva păsări vor pleca în două etape

Publicat: 29 08. 2013, 17:25
Actualizat: 27 03. 2019, 13:13
Pasagerii cursei aeriene Sibiu -Munchen, amânată după ce avionul, care a decolat joi dimineață, a lovit câteva păsări, vor fi pleca în două etape, primii la amiază, iar ceilalți seara, în funcție de prioritățile pe care le au, spun reprezentanții aeroportului din Sibiu.

Pasagerii cursei aeriene Sibiu -Munchen, amânată după ce avionul, care a decolat joi dimineață, a lovit câteva păsări, vor fi pleca în două etape, primii la amiază, iar ceilalți seara, în funcție de prioritățile pe care le au, spun reprezentanții aeroportului din Sibiu.

Directorul general interimar al Aeroportului Internațional Sibiu, Gheorghe Velicu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în avionul respectiv se aflau 88 de pasageri, care vor fi preluați de alte două curse.

„La decolarea cursei Lufthansa, de dimineață, la 7.14, în timp ce rula pe pistă, aeronava a lovit doi pescăruși. S-a întrerupt decolarea, s-a întors pe platformă, a constatat că are sânge pe aripa stângă, a dat jos pasagerii și urmează să aștepte echipa tehnică, conform procedurii. Pasagerii vor pleca în funcție de prioritățile fiecăruia, dacă se grăbesc foarte tare și au conexiuni urgente vor fi preluați de Tarom, care are prima cursă la ora 13.15, iar ceilalți urmează deseară, pe cursa normală”, a spus Gheorghe Velicu.

Întrebat de ce nu au funcționat sistemele de sunet care îndepărtează păsările, montate la aeroport, Velicu a răspuns că acestea emit în mod normal sunete „o data la două minute”, astfel că nu își poate explica prezența pescărușilor acolo.

„Noi avem tunuri de zgomot cu butelii de propan care, cam la două minute emit un sunet. În plus, avem autoturismul de control al pistei, avem montate patru difuzoare de putere mare cu tot felul de înregistrări care îndepărtează păsările. Nu îmi explic cum au ajuns pescărușii, pentru că eu nu am văzut pescăruși pe suprafața aeroportului și nici nu avem acumulări de apă”, a mai declarat Velicu.

Unul dintre pasageri, Ioan Goe, a declarat că în avion s-a auzit un zgomot puternic, în momentul în care aparatul de zbor a lovit păsările.

„La decolare, am simțit la un moment dat ceva. Avionul nu reușise să se ridice de la sol și am simțit un vuiet, o frână puternică. M-am speriat. De 13 ani, de când tot călătoresc, nu am pățit niciodată așa ceva. E o harababură totală”, a spus Ioan Goe, care trebuia să ajungă în America, după o escală la Munchen.

O cursă aeriană Sibiu -Munchen, aparținând companiei Lufthansa, a fost amânată după ce avionul, care a decolat joi dimineață, a lovit câteva păsări, pasagerii fiind coborâți din aeronavă și îndrumați către sala de așteptare.