Pasajul de la Piața Sudului, amânat încă doi ani. Termenele de finalizare a unor lucrări din Capitală, prelungite

Publicat: 03 07. 2016, 19:08

Potrivit unui comunicat, „Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie”

Primarul general Gabriela Firea a explicat „că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut și, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiționale, pentru care fosta administrație nu a inițiat discuții”, se mai spune în comunicat.

Potrivit reprezentaților primăriei, „noul termen este acoperitor și nu vor mai exista alte prelungiri, cel puțin în cazul Arcului de Triumf”.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere – Piața Sudului, finanțate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit până la data de 31.12.2018.

Totodată, „Gabriela Firea a mai declarat ca în cursul acestei săptămâni va avea loc o sedință de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiții care au termenul de finalizare depășit, astfel încât actele adiționale necesare, precum și sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrările să poată avansa într-un ritm mai accelerat”.

În acest moment, proiectul de consolidare, restaurare și conservare Arcul de Triumf, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritată 5, este realizat în procent de 90%. Proiectul a fost prelungit până la 30.10.2016 pentru realizarea obiectivelor.

„Lucrările la reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepționate, iar proiectul a fost prelungit până la 1.11.2016 în vederea indeplinirii tuturor obiectivelor și indicatorilor proiectului. ASSMB realizează toate activitățile pentru asigurarea functionalității proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branșamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obținerea autorizației de funcționare și ISU pentru ambulatoriu)”, mai informează Primăria.

În ceea ce privește proiectul „amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca și Tei (și zona adiacenta lor)”, finanțat de asemenea prin POR 2007-2013, axa prioritara 5, este realizat în proporție de 50%,” fiind prelungit până la data de 31.12.2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului și asigurarea funcționalității acestuia”.

„În ceea ce privește consolidarea, restaurarea și conservarea observatorului Astronomic Vasile Urseanu, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritara 5: stadiul fizic al lucrărilor 85%, iar proiectul a fost prelungit până la data de 30.09.2016”, se mai spune în comunicat.