PATRIARHIA Română îndeamnă la solidaritate și rugăciune, în contextul inundațiilor: „Vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor”

Publicat: 28 09. 2024, 23:49
Actualizat: 28 09. 2024, 23:51

Patriarhia Română a adresat un îndemn către clerici și credincioși din toate eparhiile, să se unească în rugăciune, având în vedere că oameni din unele zone ale țării se confruntă cu pericolul inundațiilor. 

Patriarhia Română îndeamnă oamenii la solidaritate și rugăciune, în contextul avertizărilor meteorologice, anunțate pentru zilele următoare, care ar putea afecta mii de gospodării din zonele predispuse la inundații.

„Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii şi credincioşii din toate eparhiile la rugăciune şi solidaritate. Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare şi ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale ‘la vreme de necontenire a ploilor’ (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită ‘Rugăciunea la toată primejdia de obşte’, transmite sâmbătă Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.

Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea „unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor.”, se mai arată în comunicat.

Ciclonul Ashley va lovi România în această noapte

Ciclonul Ashley se abate asupra României în această noapte. Meteorologii avertizează asupra unor ploi torențiale și furtuni violente ce vor lovi capitala. Vezi ce se va întâmpla după ce ciclonul va părăsi țara și cum va afecta vremea din zilele următoare!

Vârful furtunii se va atinge duminică seara, provocând haos și efecte negative până aproape de Ploiești. Luni dimineața, Constanța va începe să simtă efectele ciclonului.

Luni la ora 12:00, ciclonul va părăsi România, dar va continua să provoace probleme, în special în Capitală. Autoritățile rămân vigilente și emit avertizări pentru a proteja populația.

FOTO: Facebook/ Biserica Amzei

Citește și:

Cătălin Predoiu, conferință la sediul M.A.I. pentru gestionarea AVERTIZĂRILOR de ploi abundente din perioada următoare

Comitet pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Mediului / Mircea Fechet: Zonele cu RISC mare, în această perioadă, sunt Galaţi şi Vaslui

Autoritățile ridică BARAJE în zona de confluență a OLTULUI cu DUNĂREA/ Șapte administrații BAZINALE sunt în ALERTĂ