Întrebat cum comentează faptul că un preot al Bisericii Ortodoxe a spus că cei care au mers la clubul Colectiv ar fi sataniști, Patriarhul Daniel a răspuns că acesta nu a fost identificat, concluzia fiind că a fost o provocare.
„Acel preot nu a fost identificat, nu știm numele. Noi considerăm că a fost o simplă provocare. Cel care nu își dă numele este laș, că l-am fi întrebat cine i-a spus asta, pentru că noi nu îi judecăm pe oameni și nu îi batjocorim”, a spus patriarhul.
Întrebat dacă știe că Papa Francisc și-a lansat un CD cu muzică rock, Patriarhul Daniel a spus: „Ei au acolo tradiție mai multă cu acestă muzică (…). Muzica rock nu este rea. Cine a spus că este rea?”.
Papa Francisc a lansat, în 6 noiembrie, primul său album muzical, un disc de rock progresiv intitulat „Wake Up!”. Albumul include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoționante discursuri ale suveranului pontif, în diferite limbi, au fost îmbinate cu imnuri creștine în viziunea unor muzicieni contemporani.
În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 60 de persoane au murit și alte peste o sută au fost rănite, majoritatea fiind internate în stare gravă. Printre cei care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv sunt muzicieni, fotografi și studenți.
Aceștia erau în seara zilei de 30 octombrie în clubul Colectiv pentru concertul trupei de heavy metal Goodbye to Gravity, care își lansa al doilea album, „Mantras of War”. În timpul concertului, au fost aprinse artificii, iar câteva minute mai târziu a luat foc buretele de antifonare de pe un stâlp de susținere, focul extinzându-se rapid și cuprinzând o zonă largă din tavan.
Patru dintre membrii trupei Goodbye to Gravity – Alex Pascu (bas), Vlad Țelea (chitară), Mihai Alexandru (chitară) și Bogdan Enache (tobe) – au murit, iar solistul formației, Andrei Găluț, rănit grav în incendiu, este internat într-o clinică din Olanda, după ce a stat internat mai multe zile într-un spital din Capitală.