PATRONUL unui restaurant, exasperat de porumbeii care fac mizerie: „Zic să aduci două pisici”
Proprietarii români de restaurante sunt depășiți de probleme, mai ales în această perioadă în care prețurile s-au scumpit la aproape orice. Pe lângă toate astea, unii dintre ei caută soluții pentru cu totul alte lucruri.
Printre problemele comune pe care aceștia le întâmpină se află concurența acerbă, găsirea și menținerea unei echipe de angajați buni, dar și păstrarea reputației unui restaurant, crucială pentru succesul afacerii, și nu numai.
Un patron preocupat de curățenie și mulțumirea clienților caută soluții la o problemă aparent banală, dar care îi dă mari bătăi de cap.
„Am o situație la care nu îi găsesc soluția și va rog să mă ajutați cu un sfat (poate a întâmpinat cineva aceeași situație). Activez în domeniul HORECA, dețin un restaurant cu o terasă de aproximativ 200 m2.
Nu găsesc nici o soluție care să funcționeze împotriva porumbeilor ce efectiv agasează clienții și fac dezastru pe mese”, a scris un patron pe Grupul antreprenorilor din România.
„Am încercat cu aparate cu ultrasunete, soluții pe mese/ scaune/ pavele și nici una nu a dat roade. Aveți va rog alte sugestii/ idei?”, a întrebat acesta.
Ce soluții au găsit românii
În comentarii, acesta a primit mai multe idei de la membrii grupului.
„Am auzit la arena de fotbal de lângă mine sunete de uliu la boxe. Poate ar ajuta sunete sau o pasăre de pradă împăiată. Nu sunt expert în ornitologie, doar dau o părere”, a spus cineva.
„Știu și această variantă, însă mă gândesc că ar fi deranjant pentru clienți”, a răspuns autorul postării.
„Mai degrabă două pisici, din alea care adoră să vâneze. Iar clienții vor fi încântați, mai ales că e în aer liber, terasă. Păsările se vor speria și vor evita zona”, a spus cineva.
„Ca să fac haz de necaz, eu zic să introduceți mai multe produse în meniu pe bază de carne de porumbel”, a f0st părerea altuia.
„Caută dacă există în România vreo firmă care deține șoimi. De obicei prin simpla lor prezență, orice altă specie de păsări se face nevăzută subit.
Am o cunoștință care efectiv se ocupă de asta, deține câțiva șoimi pentru acest gen de situații. Nu știu dacă în România însă este cunoscută sau practicată această formă de pest control”, a spus altcineva.