Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, redirecționate spre Constanța

Publicat: 23 05. 2013, 17:39
Actualizat: 01 10. 2018, 21:05
Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" au fost redirecționate spre Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanța din cauza furtunii, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Companiei Naționale Aeroporturi București, Teodor Postelnicu.

Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” au fost redirecționate spre Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța din cauza furtunii, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Companiei Naționale Aeroporturi București, Teodor Postelnicu.

Potrivit lui Postelnicu, au fost redirecționate către aeroportul din Constanța o cursă Blue Air care venea de la Londra și ar fi trebuit să aterizeze la ora 15.45, precum și trei curse Tarom, de la Barcelona, Timișoara și Iași, care ar fi trebuit să aterizeze la 16.30, 15.40 și, respectiv, 15.30.

Reprezentantul Companiei Naționale Aeroporturi București a precizat că, cel mai probabil, cele patru aeronave vor ajunge la București imediat ce condițiile atmosferice vor permite acest lucru. Teodor Postelnicu a explicat că aceasta este procedura cel mai des utilizată în astfel de situații.

Meteorologii au emis joi o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelie în Capitală și județul Ilfov, valabilă de la ora 15.45 până la ora 16.20, și o altă avertizare cod galben, valabilă până la ora 17.30.