Patru copii au fost operați pe cord la Spitalul „Marie Curie”, starea lor este bună

Patru copii au fost operați pe cord la Spitalul Marie Curie, starea lor este bună
Publicat: 07/12/2013, 10:39
Actualizat: 01/10/2018, 15:55

Patru copii cu vârste între un an și 15 ani, cu malformații congenitale cardiace, au fost operați de medici români și italieni, la Spitalul „Marie Curie”, în perioada 2-4 decembrie, starea acestora este bună, fiind duși de la terapie intensivă în saloane, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Sănătății.

Cei patru copii au fost operați de o echipă mixtă formată din medici și asistenți români, aflați în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, împreună cu specialiști italieni, în cadrul unei noi misiuni la Spitalul de Copii „Marie Curie”.

„Cei patru copii operați au vârste de 1 an, 5 ani, 13 ani și, respectiv, 15 ani, cu malformații congenitale cardiace. Operațiile au decurs cu succes, fără evenimente deosebite, iar în prezent toți cei patru copii se află într-o stare favorabilă, au ieșit din terapie intensivă și se află în salon, în secția de cardiologie, în post-operatoriu, în grija specialiștilor italieni și a medicilor și asistenților români”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX.

O nouă echipă de 11 specialiști italieni, formată din șase doctori, patru asistente și un perfuzionist, va veni, luni, 9 decembrie, la Spitalul „Marie Curie”. Aceștia vor opera, împreună cu medicii și asistenții români, alți aproximativ șase copii cu malformații cardiace congenitale.

„Activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice și va deveni tot mai susținută în perioada următoare, urmând a fi complet funcțională cu specialiștii din Romania formați până la sfârșitul programului”, a precizat Ministerul Sănătății.

Începând din ianuarie 2014, încă doi doctori români, un chirurg și un cardiolog vor fi trimiși pentru formare în Italia, în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, inițiat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Clinica San Donato și Fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat săptămâna trecută că din 2 decembrie vor fi făcute noi operații pe cord la Spitalul „Marie Curie”, de către o echipă formată din patru medici și asistenți de la Clinica San Donato din Italia, împreună cu echipa de la spitalul bucureștean.

Nicolăescu a precizat că, de la demararea în septembrie a programului Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice – inițiat de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Clinica San Donato și Fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo – și până în prezent au fost trimși la pregătire, în Italia, doi medici și patru asistenți medicali.

Departamentul de cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de Copii „Marie Curie” a fost amenajat și dotat în urma unei investiții totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care aproximativ 1.500.000 de euro din donații publice strânse de Asociația Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiți de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donații și sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activității operatorii la „Marie Curie”, Ministerul Sănătății a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor și a instrumentarului necesar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...