Patru deținuți de la Penitenciarul Tulcea, cercetați pentru tentativă de omor deosebit de grav

Publicat: 08 07. 2013, 15:42
Actualizat: 10 07. 2013, 16:11

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Tulcea, duminică după-amiază, pe fondul unui conflict spontan, Marius Nicolae, Dănuț Romedea, Cetin Iașar și Ovidiu Ransburg, care se aflau în curtea de plimbare a penitenciarului Tulcea, și-au înjunghiat patru colegi de detenție. Cei patru au folosit „obiecte tăioase, confecționate artizanal”.

Cei patru deținuți răniți au fost transportați la Spitalul Județean din Tulcea, unde doi dintre ei au fost supuși unor intervenții chirurgicale, iar în prezent toți se află în afara oricărui pericol, conform sursei citate.

Procurorii tulceni spun că deocamdată nu se cunoaște motivul exact al conflictului și că Marius Nicolae, Dănuț Romedea, Cetin Iașar și Ovidiu Ransburg sunt cercetați pentru tentativă la omor deosebit de grav.

Patru deținuți de la Penintenciarul Tulcea au ajuns la spital, duminică, după ce au fost înjunghiați în urma unui conflict izbucnit în curtea unității, reprezentanții penitenciarului susținând că nu se cunosc împrejurările în care a avut loc incidentul și că a fost declanșată o anchetă de către conducerea penitenciarului și de către procurorii tulceni.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tulcea, Ionuț Rotaru, declara corespondentului MEDIAFAX că incidentul a avut loc duminică la prânz, când patru deținuți aflați în regim de maximă siguranță au fost înjunghiați cu un obiect ascuțit improvizat în timp ce se aflau în zona de plimbare.

În urmă cu o lună, alți doi deținuți de la Penitenciarul Tulcea au fost înjunghiați în timp ce se aflau în zona de plimbare. Cei doi au fost înjunghiați cu un ciob de către un alt deținut, iar în urma incidentului numai unul dintre ei a fost internat în spital, celălalt refuzând să meargă la unitatea medicală.