Procurorii au audiat mai multe persoane în urma perchezițiilor care au avut loc joi, în București și județul Ilfov, și au emis pe numele a patru dintre acestea, printre care și Mihai Alin Iosep, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.
Anchetatorii vor cere, vineri, Tribunalului București arestarea preventivă pentru doi din cei patru reținuți, pentru celelalte două persoane urmând să ia măsura controlului judiciar.
Potrivit Poliției Române, în perioada 2011-2012, reprezentanții unei mari companii de distribuție de medicamente ar fi evidențiat operațiuni comerciale fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. În circuitul infracțional ar fi implicate șapte societăți comerciale, atât din categoria firmelor fantomă, cât și beneficiare ale tranzacțiilor fictive evidențiate.
Prin intermediul firmelor ar fi fost transferați aproximativ un milion de euro către persoanele vizate, banii astfel obținuți fiind reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
Potrivit unor surse din Poliție, compania vizată în acest dosar este ADM Farm.
Anchetatorii au făcut, joi, 11 percheziții în București și județul Ilfov, la persoanele suspectate în acest dosar, pentru cinci dintre acestea fiind emise mandat de aducere.
Distribuitorul farmacautic ADM Farm a fost înființat în vara anului 1998, ca o asociere între prieteni, ajungând de la afaceri de la un milion de euro la 210 milioane de euro la sfârșitul anului 2012. În 2013, ADM Farm a raportat afaceri în scădere cu aproape 10%, la 695 milioane lei (157 milioane euro) și a trecut pe pierderi, iar în toamna anului trecut a solicitat instanței deschiderea procedurii de concordat preventiv, în vederea optimizării management-ului cash flow-ului și gestionării riscurilor de lichiditate.
ADM Farm face parte dintr-un grup de firme alături de distribuitorul de produse parafarmaceutice PDG (Para Distribution Group) și 23 de farmacii sub brandul Sante.