Patru turiști, căutați de salvamontiști după ce s-au rătăcit în Munții Piatra Craiului

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 03 04. 2019, 07:15

Patru turiști bucureșteni s-au rătăcit, sâmbătă seară, în Masivul Piatra Craiului, după ce încercat să ajungă spre Vârfu Omu pe un traseu închis din cauza zăpezii și a gheții, în căutarea lor pornind o echipă de salvamontiști de la Zărnești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Salvamontișii au fost anunțați prin serviciul 112, de către un prieten al celor patru turiști rătăciți, o echipă de la Salvamont Zărnești pornind în căutarea lor.

Potrivit șefului Salvamont, Mircea Opriș, cei patru turiști bucureșteni au plecat de la Refugiul Șpirlea și s-au aventurat pe traseul La Lanțuri – Vârfu Omu, care este închis din cauza gheții și a zăpezii.

„Au rămas blocați într-o zonă foarte greu accesibilă. Deocamdată echipa noastră de la Salvamont Zărnești este plecată în căutarea lor. Nu au semnal în zonă și nu putem lua legătura cu ei acum, dar acum o
jumătate de oră erau în zonă. Nu ajunseseră la ei, dar cu siguranță îi vor găsi pentru că acolo este o zonă foarte îngustă unde au rămas blocați și nu mai pot înainta nici la stânga nici la dreapta. Nu pot face altceva decât să aștepte echipele de salvatori”, a spus șeful Salvamont România.

Accesul în zonă este extrem de dificil atât din cauza întunericului, cât și din cauza vremii, cu ninsoare și viscol.