Pedeapsa primită de Genică Boerică, după ce l-a lovit pe trecerea de pietoni pe Iulian Crăciun
Genică Boerică a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la un an de închisoare cu suspendare în cazul accidentului din 2011, când l-a lovit cu mașina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanți din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.
Instanța l-a condamnat pe Genică Boerică la un an de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, instanța dispunând suspectarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul București.
Iulian Crăciun a declarat pentru MEDIAFAX că decizia îi aparține judecătorului, care a luat în calcul toate probele pe care le-a avut la dosar și tot judecătorului îi aparține și responsabilitatea sentinței.
El a precizat că pretențiile pe latură civilă au fost deja rezolvate, precizând că a ajuns la o înțelegere cu Genică Boerică.
În 26 mai 2011, Genică Boerică l-a lovit cu mașina pe Iulian Crăciun, aflat în scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din zona Dorobanți din Capitală, apoi a fugit de la locul accidentului.
Polițiștii au stabilit o zi mai târziu că Genică Boerică este autorul accidentului, acesta recunoscând fapta.
Genică Boerică a fost trimis în judecată în noiembrie 2011, pentru părăsirea locului accidentului.
Iulian Crăciun declara, după accident, că traversa pe trecerea de pietoni când mașina, un Porsche Cayenne negru, a demarat și l-a lovit în plin, fiind aruncat din scaunul cu rotile la peste un metru depărtare.
La alegerile parlamentare din 2012, Iulian Crăciun, care suferă de atrofie spinală musculară tip 3, a candidat pentru Senat în Sectorul 4, din partea ARD. El a absolvit Facultatea de Electronică a Universității Politehnica din București și a pus bazele unei firme în IT.
Genică Boerică a fost denunțătorul din dosarul „Mătușa Tamara”, în care Adrian Năstase a fost trimis în judecată de către DNA pentru dare de mită, Ioan Melinescu, președinte al ONPCSB între anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită și divulgare de informații, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat în perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mită și la dare de mită.
În 3 septembrie 2012, Adrian Năstase, Ioan Melinescu și Ristea Priboi au fost achitați definitiv în dosarul „Mătușa Tamara”, potrivit unei hotărâri definitive a Completului de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Denunțul făcut de Genică Boerică în dosarul „Mătușa Tamara”, în 2006, a ridicat suspiciuni, în opinia judecătorilor instanței supreme, din cauza faptului că acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind înlăturat de Înalta Curte de Casație și Justiție.