Pentagonul, pregătit să recurgă la forță pentru apărarea Marinei americane

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 24 04. 2012, 19:39
Pentagonul a avertizat miercuri că este pregătit să recurgă la forță dacă navele sale de război vor mai fi amenințate în apele internaționale, după ce a denunțat un incident frontal periculos între navele iraniene și cele americane, în strâmtoarea Hormuz, relatează AFP.

Pentagonul a avertizat miercuri că este pregătit să recurgă la forță dacă navele sale de război vor mai fi amenințate în apele internaționale, după ce a denunțat un incident frontal periculos între navele iraniene și cele americane, în strâmtoarea Hormuz, relatează AFP. Departamentul american al Apărării a respins acuzațiile iranienilor potrivit cărora Statele Unite ar fi falsificat probele în acest incident.

Confruntarea de duminică dintre navele iraniene și americane din Golful Persic "nu a reușit să declanșeze un schimb de focuri între forțele noastre și cele iraniene", potrivit lui Stephen Hadley, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui George W. Bush. În înregistrarea video și audio prezentată de Pentagon se pot observa trei ambarcațiuni iraniene de mici dimensiuni care au amenințat că vor ataca trei nave americane, care traversau aceste ape strategice, situate între țărmurile Iranului și peninsula arabică.

Postul iranian de televiziune Press TV, care citează Gardienii Revoluției, a anunțat miercuri că înregistrările video prezentate de Petagon, sunt trucate. Imaginile difuzate de către marina americană sunt imagini de arhivă, iar dialogurile sunt trucate", a precizat postul în pagina sa electronică, adăugând că aceste informații au fost furnizate de o sursă din cadrul Gardienilor Revoluției.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro