Pentru soția ambasadorului Olandei NU S-A ÎNCHIS etajul de la Spitalul Universitar. Medic: „Nu există acest obicei, nici acum nu am auzit”
Într-o intervenție la Antena 3, Ponta a vorbit despre motivul pentru care s-a operat în Turcia, unul dintre acestea fiind faptul că acolo a fost tratat ca un pacient obișnuit. „Știau cine sunt, dar și la noi dacă se operează un prim-ministru din altă țară nu este același lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea în spital și nici un tratament special pe care, inevitabil, l-aș fi avut în țară. Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru”, a afirmat Ponta, spunând că își asumă decizia de a se opera în străinătate.
Surse din secția de ortopedie a Spitalului Universitar spun însă că pentru soția ambasadorului Olandei nu a fost blocat niciun etaj și că, mai mult, aceasta le-a cerut în mod explicit cadrelor medicale să fie tratată ca un pacient de rând. Informația este confirmată și de un pacient aflat în acel momement în spital, chiar în aceeași secție în care era internată Cristina van Bonzel Gomez. Jurnalistul Ovidiu Marincea a scris să a fost îngrijit de aceeași asistentă medicală ca și soția ambasadorului și că în secția de ortopedie s-au făcut operații în tot timpul în care s-a aflat el acolo. „Doamna ambasador a fost tratată fix ca oricare pacient. Și eu la fel. Și doamna Dincă, bătrâna care a facut nopți albe și a stat lângă mine. Și „Colonelul”, care de la Tramal si Morfina credea că e acasă. Și ceilalți. Eram internați oameni simpli”, a scris jurnalistul. „Cum să spui la Antena 3 că pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar și că pentru tine s-ar fi blocat două, când eu am stat acolo, Victore, la același etaj, lângă rezerva ei?”, s-a întrebat acesta.
Medicul Vintilă: „N-a fost niciun fel de informație de genul ăsta”
Vlad Damian Vintilă, medic cardiolog la Spitalul Universitar, a declarat pentru gândul că nu există obiceiul ca în unitatea medicală să se închidă vreun etaj când pacientul este vreun oficial și nici acum nu a auzit să se fi întâmplat asta.
„Eu nu pot să comentez pentru că nu e pe secția mea. N-a fost niciun fel de informație de genul ăsta și nu a fost la nivel de spital. În general, apropo de intrare, apropo de holul mare, n-a fost niciun fel de opreliște. Dar nu pot să comentez mai mult pentru că pur și simplu nu sunt de pe secția respectivă. Nu, nu există acest obicei( să se închidă un etaj când vine un oficial – n.r.). Nici acum nu am auzit, dar repet nu este secția mea. Eu ce am văzut, la nivel de holul mare al spitalului, nu a existat niciun fel de schimbare din uzualul zilnic”, a declarat medicul Vintilă.
Contactați de gândul, reprezentanții Ambasadei Olandei la București au declarat că nu pot comenta acest subiect, deoarece acesta ține de viața privată a diplomatului și a soției acestuia și că singurii care pot formula un răspuns sunt reprezentanții Spitalului Universitar. Deecomdată, conducerea unității medicale nu a făcut nicio precizare oficială pe această temă.
În ciuda insistențelor gândul, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, nu a fost disponibil pentru a oferi un punct de vedere în această privință.