Percheziții în București și trei județe, la locuințele unor traficanți de persoane și la un azil

Publicat: 28 05. 2013, 11:34
Actualizat: 31 01. 2019, 20:51

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, marți, 18 percheziții în București, Ilfov, Ialomița și Călărași, la un azil și la locuințele unor persoane suspectate că au trimis mai multe tinere, printre care și minore, în Austria, unde le-au obligat să se prostitueze, 15 persoane fiind duse la audieri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciară de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 17 persoane suspectate de trafic de minori și trafic de persoane.

Anchetatorii au percheziționat locuințele suspecților, din București și județele Ilfov, Ialomița și Călărași, precum și sediul unei instituții de asistență socială cu caracter privat, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

„În fapt, se reține că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul Gheorghe Gheorghe, membrii grupării au acționat în scopul obținerii unor beneficii financiare substanțiale din exploatarea sexuală a mai multor victime, majore și minore”, a precizat DIICOT.

Procurorii au identificat până în prezent 19 tinere recrutate de membrii grupării, cărora le-au fost promise locuri de muncă, dar care au fost obligate să practice prostituția în cluburi din Austria.

În urma perchezițiilor vor fi audiate la sediul DIICOT 15 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Potrivit Poliției Române, în perioada 2010-2013, suspecții au obținut importante sume de bani din traficarea unor tinere și obligarea lor să practice prostituția în Austria. Banii obținuți de membrii grupării au fost trimiși în țară și reinvestiți în diverse afaceri aparent legale, a precizat Poliția Română într-un comunicat de presă.

Cooperarea polițiștilor români cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria a permis documentarea întregii activități infracționale, peste 11 dintre victimele rețelei fiind identificate și audiate în cursul operațiunilor investigative comune.