PERCHEZIȚII în cazul celor 20 DE KILOGRAME DE AUR FURATE dintr-un magazin în 2010

Publicat: 27 06. 2012, 10:04
Actualizat: 27 06. 2012, 10:05

Polițiștii fac, miercuri dimineață, nouă percheziții în București, Ilfov și Teleorman, fiind vizate mai multe persoane suspectate că la sfârșitul anului 2010 au furat două casete de valori dintr-un magazin din zona Bucur Obor ce conțineau peste 20 de kilograme de aur, potrivit Poliției Capitalei.

Persoanele suspectate în cazul furtului de la sfârșitul anului 2010 vor fi duse la audieri.

La percheziții participă polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Sector 2. Acțiunea este efectuată cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului București, potrivit Poliției Capitalei.

În noaptea de 1 spre 2 decembrie 2010, două seifuri ce conțineau peste 20 de kilograme de aur au fost furate dintr-un magazin din complexul comercial Obor. Hoții au intrat atunci în magazin forțând ușile de la intrare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei din acea perioadă declara că într-unul dintre seifuri erau două lingouri din aur ale Băncii Naționale Române, pentru care nu s-a asigurat nicio măsură de protecție.

Furtul a avut loc la trei săptămâni după ce proprietarii firmele primiseră avertisment, în urma unui control al poliției, pentru că nu asigurau măsuri de pază corespunzătoare.