Percheziţii în cazul copilului din Pitești care a murit după o anestezie la stomatolog. A fost vizată și locuința medicului care l-a sedat
Poliţiştii argeşeni au efectuat marţi, 18 februarie, trei percheziţii în dosarul de ucidere din culpă deschis în cazul copilului care a murit după anestezia generală efectuată la o clinică stomatologică din Pitești. A fost vizată şi locuinţa medicului care l-a sedat.
Descinderile ofiţerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale au avut loc în municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.
„Percheziţiile au fost efectuate la sediile a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliul medicului care a realizat activitatea de analgosedare a persoanei vătămate. Cu ocazia percheziţiilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi un aparat folosit pe parcursul procedurii medicale”, se arată în comunicat.
Poliţiştii au schimbat încadrarea juridică în acest dosar, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă, pe data de 12 februarie, după moartea copilului de 4 ani și 8 luni, care intrase în comă în urma anesteziei efectuate la clinica stomatologică din Pitești.
IPJ Argeş anunţa atunci că au fost luate măsuri pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă şi anchetatorii aşteaptă concluziile de natură tehnică, în urma verificărilor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.
Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz pe 10 februarie, după ce pacientul a ajuns în comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Piteşti, de unde a fost transferat ulterior la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală și a murit după două zile.
Medicul anestezist spune că a respectat toate protocoalele medicale
Medicul anestezist Adrian Dinescu, cel care a făcut anestezia copilului de patru ani, s-a apărat spunând că a respectat toate protocoalele medicale şi că a folosit în cazul copilului de patru ani o analgo-sedare pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.
„Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”, a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu, pentru Mediafax.
FOTO – ilustrativ