Prima pagină » Știri » PERCHEZIȚII în OLT, CONSTANȚA, NEAMȚ, SIBIU, în cazul de evaziune fiscală de șase milioane de lei

PERCHEZIȚII în OLT, CONSTANȚA, NEAMȚ, SIBIU, în cazul de evaziune fiscală de șase milioane de lei

PERCHEZIȚII în OLT, CONSTANȚA, NEAMȚ, SIBIU, în cazul de evaziune fiscală de șase milioane de lei
Procurorii și polițiștii au extins cercetările și în județele Olt, Constanța, Neamț și Sibiu, în cazul de evaziune fiscală de peste șase milioane de lei în care sunt suspectați membri ai clanului "Stănescu".

Anchetatorii fac șase percheziții, dintre care câte două în județele Neamț și Sibiu și câte una în Olt și Constanța, în cadrul anchetei privind gruparea infracțională suspectată de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Procurorii DIICOT Iași au făcut, joi dimineață, 72 de percheziții, dintre care 26 la sediile unor firme din Iași, București, Bacău, Botoșani, Baia Mare, Vaslui și Pitești, fiind căutați membri ai clanului „Stănescu”, din județul Iași, acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală de peste șase milioane de lei.

Perchezițiile procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial lași vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 40 de persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membri ai clanului „Stănescu”, din județul Iași.

În urma perchezițiilor, 35 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea liderilor, membrii gruparii au folosit de 26 de societăți comerciale pentru a obține beneficii financiare substanțiale. Aceștia au creat circuite comerciale și financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

„Membrii grupării au încasat astfel importante sume de bani de la adevărații beneficiari – societăți comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziții, emise de firmele controlate de către învinuiți, au dedus TVA și micșorat profitul și au virat în contul societăților «furnizoare» peste 10.000.000 lei”, au arătat procurorii DIICOT.

Societățile comerciale prin care se desfășura activitatea infracțională aveau ca obiect de activitate colectarea, depozitarea și transportul fierului vechi, a precizat Poliția Română.

Sumele de bani erau retrase din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către gruparea infracțională este de peste 6.000.000 lei, reprezentand impozit pe profit și TVA, au precizat procurorii.

Cercetările în această cauză sunt efectuate de procurori împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO lași, București, Bacău, Pitești, IPJ lași, IJPF lași, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și lași. Suportul informativ a fost asigurat de către SJIPI lași și DOS lași.

Citește și