Prima pagină » Știri » Percheziții într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, în București, trei localități și în Penitenciarul Giurgiu

Percheziții într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, în București, trei localități și în Penitenciarul Giurgiu

Percheziții într-un dosar de înșelăciune prin metoda
Zeci de polițiști participă, joi dimineață, la mai multe percheziții în București, Chiajna și în localitățile prahovene Bărcănești și Dumbrava, dar și în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune prin metoda "accidentul", prejudiciul fiind estimat la 30.000 de lei.

Zeci de polițiști participă, joi dimineață, la mai multe percheziții în București, Chiajna și în localitățile prahovene Bărcănești și Dumbrava, dar și în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, prejudiciul fiind estimat la 30.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, polițiștii fac, joi, cinci percheziții în București, Chiajna, Bărcănești și Dumbrava, dar și în Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, nouă persoane fiind suspectate în acest caz.

Până în prezent, în acest dosar polițiștii au identificat zece părți vătămate și au stabilit un prejudiciu de 30.000 de lei.

Anchetatorii urmează să ridice mai multe persoane care vor fi duse pentru audieri la Parchetul Judecătoriei Ploiești.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai folosite metode de înșelăciune din ultima perioadă, iar în cele mai multe dintre situații cei care sunt înșelați sunt bătrânii.

Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune că este fiul sau fiica și că a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma căruia trebuie să despăgubească victima accidentului și să plătească avocatul. Infractorii cer victimelor să nu spună nimănui despre ce s-a întâmplat și să trimită urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

Polițiștii au descoperit că autorii unor astfel de înșelăciuni acționau inclusiv din penitenciar.

Anul trecut, o femeie din orașul prahovean Breaza a fost înșelată cu 10.000 de euro prin metoda „accidentul”. Astfel, o persoană necunoscută a sunat-o pe femeie și i-a spus că este ful său din Franța și că a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie de bani. Femeia a trimis cei 10.000 de euro în patru tranșe. La fiecare transfer angajații băncilor i-au spus femeii că ar putea fi victima unei înșelăciuni, însă acesta a insistat să trimită banii. Ulterior, femeia și-a sunat fiul în Franța, iar acesta i-a spus că nu a fost implicat în niciun accident și că nu el i-a cerut bani.

Autor

Citește și