Percheziții la 19 sedii ale unei firme de brokeraj, într-un dosar cu prejudiciu de 800.000 de euro

Publicat: 03 07. 2014, 12:24
Actualizat: 03 02. 2019, 11:37

Potrivit surselor citate, 16 dintre percheziții au avut loc în București și câte una în Constanța, Ploiești și Făgăraș.

Acțiunea este coordonată de ofițerii Serviciului pentru Investigarea Fraudelor Sector 3, la percheziții participând 60 de polițiști.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, perchezițiile au vizat sediile firmei Pintilie Broker de Asigurare SRL. Societatea este suspectată că ar fi eliberat, în cele 19 puncte de lucru, polițe de asigurare în condițiile în care nu avea licență pentru softurile de eliberare a acestora.

Anchetatorii susțin că firma de brokeraj ar fi folosit programele piratate încă din 2010, un astfel de program ridicându-se la prețul de 2.000 de euro. În acest mod, spun anchetatorii, a fost calculat și prejudiciul, care se ridică la aproximativ 800.000 de euro, societățile prejudiciate fiind Microsoft și Autodesk Inc.

În urma perchezițiilor a fost pus în aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele patronului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Poliției Sectorului 3 și este suspectat de reproducere neautorizată de sisteme de calcul a programelor de calculator prin încălcarea, rularea și folosirea de programe ale căror drepturi de autor aparțin companiei producătoare.