Percheziții la Hexi Pharma și acasă la patronul Dan Condrea
Polițiștii și reprezentanții Ministerului Sănătății ridică documente de la sediul central Hexi Pharma din București, dar și probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoșoaia, au declarat surse judiciare pentru MEDAFAX. Aceleași surse spun că sunt percheziții și acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.
Totodată, echipe de polițiști de la Direcția Economică din cadrul Poliției Române, împreună cu reprezentanți din Ministerul Sănătății, sunt, la ora transmiterii știrii, la spitalele din Capitală și din țară unde, la verificările făcute inițial, au fost găsite probe neconorme pe dezinfectanți.
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Sursa citată anunță că au loc patru percheziții în București și în județul Ifov, fiind vizate sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți.
Potrivit unor surse judiciare, documentele au fost ridicate de la sediul Hexi Pharma din București, dar și de la depozitul din localitatea Mogoșoaia.
Totodată, au loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București.
La această acțiune participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, precum și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.
Aceasta este prima acțiune de la începerea anchetei, perchezițiile fiind făcute sub coordonarea Parchetului General.
Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” și „falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanților din spitale, a anunțat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, „pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare”.