Percheziții la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, într-un dosar privind contracte ilegale

Publicat: 15 06. 2015, 09:07
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Operațiune de amploare a DIICOT: 457 de percheziții la nivel național. Sunt vizate mai multe grupări infracționale

Perchezițiile sunt făcute la nouă adrese din județele Ialomița și Tulcea, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Polițiștii urmează să ducă patru persoane la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița,pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în luna noiembrie 2012, reprezentanții unității medicale ar fi încheiat contracte de prestări servicii cu societățile comerciale implicate, fără respectarea procedurilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Potrivit unor surse din Poliție, cele nouă percheziții au loc la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane suspectate în acest dosar, printre care ar fi și fosta conducere a unității medicale.

Prejudiciul produs a fost estimat de anchetatori la 38.000 de lei.

Dosarul penal este instrumentat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Ialomița.