Percheziții la taximetriști pirat de la Aeroportul „H. Coandă”. Clienți care refuzau să plătească sumele cerute erau amenințați și loviți

Publicat: 15 10. 2013, 09:51
Actualizat: 04 08. 2014, 16:37

Polițiștii bucureșteni fac, marți, 24 de percheziții în București, Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița, la taximetriști pirat suspectați că acostau clienți în zona Aeroportului „Henri Coandă”, cărora le cereau sume mari de bani la finalul cursei, iar dacă refuzau să plătească, îi amenințau și îi loveau.

Perchezițiile au loc la membrii unei grupări suspectate de infracțiuni cu violență, anchetatorii urmând să audieze 24 de persoane.

Membrii grupării sunt suspectați că acostau persoane în zona Aeroportului „Henri Coandă” București, pe care le transportau în regim de taxi, iar la finalul cursei le cereau sume mari de bani. În cazul în care clienții refuzau să plătească, taximetriștii pirat blocau ușile mașinii, îi amenințau și chiar îi loveau.

Șoferii urmăreau ca persoanele pe care le luau în mașină, cetățeni străini sau români, să fie bine îmbrăcate, pentru a fi siguri că au sume mari de bani. Aceștia cereau pentru o cursă de la aeroport până la hotelul Intercontinental 230 de euro, iar într-un alt caz au solicitat unei persoane, până la Brașov, 800 de lei, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii bucureșteni, cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne și al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.