PERICOL. S-a intrat cu Armata în cel mai periculos ghetou din București. „M-am cutremurat când am văzut ce este acolo!”
Poliția și Armata au descins, la sfârșitul săptămânii trecute, în celebrul ghetou bucureștean din strada Izvoarelor, situat în cartierul Ferentari, unde locuiesc, în condiții mizere, sute de oameni, majoritatea foști pușcăriași, consumatori de droguri și cu un nivel de școlarizare extrem de redus. Autoritățile au încercat, astfel, să impună ordinea și să evite, pe cât posibil, izbucnirea unui nou focar de coronavirus.
După ce autoritățile, la nivel național, au avut mari probleme în ce privește impunerea măsurilor de ordine prevăzute în Ordonanțele Militare, polițiștii bucureșteni au solicitat sprijinul Armatei pentru organizarea unei acțiuni în cartierul Ferentari. Mai precis, polițiștii au vizat ghetoul din strada Livezilor, unde locuiesc în jur de 300 de oameni neșcoliți, narcomani și săraci lipiți. În plus, cei mai mulți au un trecut infracțional bogat, în special pentru furturi sau trafic de droguri.
Surse din rândul anchetatorilor au explicat, pentru Gândul.ro, că, în general, acești oameni manifestă dispreț față de regulile sociale, iar în contextul epidemiei de coronavirus, modul lor de viață este unul periculos.
În plus, în cazul multora dintre ei, amenzile foarte mari, care astăzi pornesc de la 2.000 și ajung pâna la 20.000 de lei pentru persoanele fizice, nu au darul să-i intimideze, în condițiile în care aceștia nu le plătesc.
Ca urmare, în weekend, ghetoul a fost luat cu asalt de mașinile de luptă ale MApN, dar și de polițiști și trupe ale Jandarmeriei.
Unul dintre polițiștii care au participat la descinderea din ghetou, a dezvăluit, pe Gândul.ro, că realitatea de acolo i s-a părut „sinistră”, în contextul riscurilor pe care le implică infectarea cu COVID-19.
„M-am cutremurat când am văzut ce este acolo. Oamenii stăteau afară, la grămadă, în fața blocurilor. Dar chiar și așa, dacă ar sta în casă, cum cere Ordonanța Militară, ce ar rezolva cu asta, atâta timp cât nu au grupuri sanitare și își fac nevoile în subsol sau se droghează și își dau seringile de la unii la alții? Unii se plângeau că au dureri mari, am văzut o femeie care se târa din cauza sevrajului! Nu mai există heroină și spuneau că traficanții fac acum dozele din ce în ce mai mici. Plus de asta, mulți au hepatită, alții au SIDA, iar dacă se infectează nu știu cum o vor scoate la capăt”, a povestit sursa citată.