Prima pagină » Știri » Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda „accidentul” cereau între 2.000 și 25.000 de lei

Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda „accidentul” cereau între 2.000 și 25.000 de lei

Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda
Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda "accidentul", unele dintre acestea condamnate pe viață pentru omor deosebit de grav, cereau de la cei pe care îi sunau între 2.000 și 25.000 de lei, spunând că banii vor ajunge la victimele rănite de rudele acestora, pentru a nu depune plângeri penale

Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda „accidentul”, unele dintre acestea condamnate pe viață pentru omor deosebit de grav, cereau de la cei pe care îi sunau între 2.000 și 25.000 de lei, spunând că banii vor ajunge la victimele rănite de rudele acestora, pentru a nu depune plângeri penale

Polițiștii au făcut, marți, 14 percheziții în penitenciarele Galați, Iași, Craiova, Tulcea, Mărgineni-Giurgiu și la 42 de adrese din București și 11 județe, la persoane suspectate de înșelăciuni telefonice prin metoda „accidentul”.

Perchezițiile au fost făcute în șapte dosare penale în care sunt învinuite mai multe persoane încarcerate, unele dintre acestea fiind condamnate la detenție pe viață pentru omor deosebit de grav, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului Tribunalului București și Poliției Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, deținuții contactau telefonic la întâmplare persoane pe care le induceau în eroare, recomandându-se a fi avocați, organe judiciare sau rude apropiate ale victimelor. Aceștia le spuneau că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier soldat cu vătămarea corporală gravă a unei persoane și le cereau bani pentru a le da „victimelor accidentelor cu titlu de despăgubire și pentru a nu depune plângere penală”.

Sumele cerute urmau să fie trimise prin intermediul instituțiilor bancare sau de transfer de numerar către complicii învinuiților, persoane aflate în stare de libertate, care ridicau ulterior banii depuși de către victime.

„În alte situații, învinuiții le-au determinat pe victime să achiziționeze coduri de reîncărcare pentru cartele de telefonie mobilă, fiind astfel reîncărcate cartelele folosite de învinuiți”, se mai arată în comunicatul citat.

În această modalitate, 14 învinuiți privați de libertate au înșelat 78 de persoane, de la care au cerut sume cuprinse între 2.000 și 25.000 de lei, au precizat procurorii.

Anchetatorii au găsit 30 de telefoane mobile și mai multe cartele telefonice la perchezițiiile care au fost făcute marți în cele cinci penitenciare.

Perchezițiile din cele cinci unități de detenție au vizat 14 persoane încarcerate, dintre care opt din Penitenciarul Galați, câte două din penitenciarele Iași și Tulcea și câte una din penitenciarele Craiova și Mărgineni-Giurgiu.

Alte 42 de percheziții au au fost făcute la locuințele unor suspecți, dintre care câte zece în județele Brăila și Călărași, șase în Galați, câte trei în București, Ilfov și Suceava, două în Buzău și câte una în Ialomița, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara și Iași.

Persoanele suspectate de înșelăciuni prin metoda „accidentul” sunt audiate la sediul Poliției Capitalei.

Cercetările în această cauză sunt făcute cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citește și