Peste 30 de primari din Ungaria vor primi steaguri secuiești, joi, la Budapesta

Publicat: 12 02. 2013, 18:32
Actualizat: 30 07. 2014, 14:02

Peste 30 de primari din Ungaria vor primi, joi, la Budafok-Tétény (un sector al Budapestei – n.r.), steaguri secuiești, anunță, marți, într-un comunicat comun, parlamentarul Németh Zoltán (Fidesz) și primarul Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP), potrivit MTI.

Potrivit MTI, în comunicat se menționează că, joi, la Primăria Budafok-Tétény va avea loc înmânarea festivă a steagurilor secuiești, pe care, în numele localităților, le vor primi primarii și viceprimarii.

Semnatarii comunicatului reamintesc că în 28 ianuarie au îndemnat administrațiile locale din Ungaria să-și exprime sprijinul față de localitățile și primarii din Ținutul Secuiesc.

„Inițiativa Budafok-Tétény a fost primită cu inima deschisă” și peste 50 de localități din Ungaria s-au alăturat apelului de solidaritate, se mai precizează în documentul citat de MTI.

Fundația „Tisztességes Választásért” („Pentru alegeri corecte”) a dat 50 de steaguri administrației din Budafok-Tétény pentru a le da mai departe primarilor.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt afirma, în urmă cu o săptămână, că maghiarii din Transilvania sunt supuși unei agresiuni simbolice și, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ținutului Secuiesc.