Peste 300 de angajați ai Poștei din Cluj și-au oprit activitatea. Șase județe, afectate
Liderul sindicatului din Poșta Cluj, Carol Sinka, a declarat că după protestul angajaților din schimbul de noapte de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, au încetat activitatea și angajații din alte oficii poștale din județ.
„Peste 300 de angajați din Poșta Cluj, de la oficii poștale din tot județul Cluj, au încetat joi dimineață activitatea, într-un protest spontan, nemulțumiți de eșecul negocierilor de la București cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română. Este vorba atât de cei de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, care continuă protestul început de colegii din schimbul de noapte, dar și de angajați de la OPD Cluj, unde sunt peste 100 de poștași care nu au ieșit în distribuire, de la mai multe oficii poștale din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Câmpia Turzii și Gherla. Activitatea Poștei Cluj este paralizată, ghișeele cu publicul sunt închise, nu se trimite corespondență, nici mesagerii, pensii, colete, nimic”, a spus Sinka.
Acesta a subliniat că nu știe cât va dura protestul, în condițiile în care acțiunea este una spontană. „Cât vor dori oamenii”, a menționat Carol Sinka.
Zeci de angajați din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit din cadrul Poștei Române Cluj au întrerupt spontan activitatea miercuri seara, nemulțumiți de eșecul negocierilor cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română care nu a aprobat majorarea salariilor cu 200 de lei net.
Liderul sindicatului Poștei Cluj, Carol Sinka, a declarat, joi dimineața, corespondentului MEDIAFAX că alte nemulțumiri care au dus la protest se referă la condițiile de muncă și la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate.
„Peste 40 de angajați de la Centrul Regional de Tranzit al Poștei Române Cluj-Napoca din schimbul de noapte au întrerupt spontan activitate, miercuri seara, la ora 23. Ei și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care au decurs negocierile purtate miercuri la București de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naționale Poșta Română. Angajații nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net și am primit 100 lei brut, în condițiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulțumiri se referă la condițiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenței se face manual, și la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea”, a spus Sinka.
În urma încetării activității de la Centrul Regional de Tranzit Cluj, unde se sortează zilnic zeci de mii de corespondențe și mii de colete, a fost afectată activitatea oficiilor poștale din cele șase județe arondate din Regiunea de Nord-Vest, la care se adaugă județele Alba și Mureș