Prima pagină » Știri » Peste 300 de persoane protestează într-o comună din Cluj. Motivul incredibil pentru care nu mai pot ajunge la casele lor

Peste 300 de persoane protestează într-o comună din Cluj. Motivul incredibil pentru care nu mai pot ajunge la casele lor

Peste 300 de persoane din comuna Feleacu, județul Cluj, protestează, duminică, față de amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60 care îi împiedică să ajungă la gospodăriile lor și față de neretrocedarea a peste 400 de hectare de livezi aflate în Cluj-Napoca.

Protestatarii s-au adunat, duminică, la orele amiezii, la intrarea în comuna Feleacu dinspre Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum „Stop afacerilor cu borduri. Nu distrugeți șoseaua E60. Este bun național”, „Protestăm împotriva distrugerii șoselei naționale E60 și îngrădirea accesului la domiciile proprietarilor”, „Nu validați abuzurile comuniste. Nu lăsați Primăria Cluj să încalce hotarul Feleacului” sau „Protestăm împotriva nerestituirii, după 25 de ani, a pământurilor strămoșești, abuziv luate de regimul comunist”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au scandat „Hoții”, „Vrem pământul înapoi, nu vă bateți joc de noi”, „Acces către proprietăți”, „Vrem dreptate” și „Vrem șoseaua cum a fost”.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a declarat că protestul a fost generat de „bătaia de joc” care înseamnă amplasarea de către CNADNR a unor separatoare de benzi pe DN1E60, care trece prin localitate, și care nu mai permit locuitorilor care vin cu mașina dinspre Cluj-Napoca să vireze la stânga, pentru a ajunge la casele lor.

„Este drum național pe care l-au împărțit în două, nu avem treceri de pietoni, nu putem să ajungem la casele noastre, trebuie să mergem cinci kilometri până la Tureni ca să întoarcem. Lucrările sunt executate la mișto, când plouă se adună apa și apoi se scurge pe drum, dacă îngheață la iarnă, traficul va fi haos. Protestăm și față de faptul că terenuri de peste 400 de hectare de livezi nu sunt date înapoi locuitorilor din Feleacu. Acestea sunt validate din 2003 de comisia județeană de fond funciar, iar de atunci Primăria Cluj-Napoca refuză punerea în posesie. Terenurile sunt proprietatea locuitorilor din Feleacu, aflate pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Dreptul la proprietate e sfânt, deci ne sunt încălcate drepturi constituționale”, a spus Costea.

Potrivit acestuia, dacă nu se va găsi o variantă prin care felecanii să primească livezile înapoi, locuitorii comunei vor protesta în fața Primăriei Cluj-Napoca.

Protestul din comuna Feleacu este autorizat și supravegheat de jandarmi.

 

Citește și