Peste 50 de copii bolnavi de dizenterie în grădinițile din Medgidia

Publicat: 16 02. 2012, 08:55
Actualizat: 21 02. 2012, 20:11
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța au descoperit un focar de dizenterie la grădinițele nr. 3 și 4 din Medgidia, unde 54 de copii și 14 adulți au fost depistați cu bacteria care provoacă această boală.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța audescoperit un focar de dizenterie la grădinițele nr. 3 și 4 dinMedgidia, unde 54 de copii și 14 adulți au fost depistați cubacteria care provoacă această boală.

Potrivit directorului adjunct al Direcției de Sănătate PublicăJudețeană Constanța, dr. Mihaela Dinisov, 28 de probe luate de lacopii și patru probe de la personalul de la Grădinița nr. 3 auieșit pozitive la această bacterie, în timp ce la Grădinița nr. 4au ieșit pozitive probele luate de la 26 de copii și de la 10adulți din rândul personalului.

„Tot personalul grădinițelor depistat cu Shigella Sonne S(bacteria care provoacă dizenteria-n.r.) este sub tratament încadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. La oraactuală, tot personalul identificat cu coproculturi pozitive esteinternat”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, dr.Mihaela Dinisov.

Citiți mai multe despre focarul de dizenterie dinMedgidia pe www.mediafax.ro