Peste 50 de localități din județul Vaslui, fără energie electrică din cauza viscolului și a zăpezii

Publicat: 16 12. 2012, 14:23
Actualizat: 05 02. 2016, 23:45
Peste 50 de localități din județul Vaslui sunt fără energie electrică, duminică la prânz, din cauza viscolului și a ninsorii abundente, care au provocat ruperea cablurilor de distribuție a energiei electrice, cele mai afectate zone fiind în nord-vestul și estul județului.

Peste 50 de localități din județul Vaslui sunt fără energie electrică, duminică la prânz, din cauza viscolului și a ninsorii abundente, care au provocat ruperea cablurilor de distribuție a energiei electrice,  cele mai afectate zone fiind în nord-vestul și estul județului.

Potrivit reprezentanților E.ON Moldova, aproximativ 150 de posturi de transformare din județul Vaslui au rămas nealimentate cu energie electrică în prima parte a zilei de duminică, fiind afectate peste 50 de localități, din 14 comune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întreruperea curentului a apărut ca urmare a condițiilor meteo extreme, care au condus în special la ruperea cablurilor de distribuție a curentului și distrugerea elementelor de izolație a conductoarelor.

„În 95 la sută din cazuri, problemele au început să apară astăzi (n.r. – duminică), după ora 7.00, din cauza fenomenelor meteo extreme, de vânt puternic și ninsori abundente. Din păcate, tocmai din aceste motive se intervine foarte greu în teren pentru remedierea defecțiunilor. În momentul de față, este greu de estimat când vor fi realimentate cu energie electrică toate aceste localități”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova, Sorin Munteanu.

Cele 14 comune rămase fără curent sunt Albești, Pușcași, Laza, Ivănești, Pungești, Gârceni, Oșești, Vinderei, Oltenești, Crețești, Pădureni, Stănilești, Luna Banului și Hoceni.