Peste 50% din utilizatorii de computere vor un software cu funcții de control pentru copii

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 19 06. 2012, 06:19
Peste jumătate dintre utilizatorii de computere apreciază că un software cu funcții de tip "parental control", care oferă părinților posibilitatea de a controla activitatea copiilor în mediul online, este foarte necesar, reiese dintr-un studiu realizat de Gecad Net în ultimul trimestru din 2007.

Peste jumătate dintre utilizatorii de computere apreciază că un software cu funcții de tip "parental control", care oferă părinților posibilitatea de a controla activitatea copiilor în mediul online, este foarte necesar, reiese dintr-un studiu realizat de Gecad Net în ultimul trimestru din 2007. Sondajul a fost realizat online, participând aproximativ 400 de utilizatori unici.

Din totalul celor care consideră necesare astfel de funcții, 24,6% ar dori să aibă la dispoziție o aplicație pentru a proteja copiii de conținutul neadecvat cu care pot intra în contact în mediul online, iar 27,9% ar aprecia ca aceste funcții să fie incluse în pachetul soluției antivirus pe care o utilizează, se arată într-un comunicat al Gecad Net remis. Restul respondenților, în proporție de 47,5%, au spus că nu au nevoie de o astfel de aplicație.

"Unii specialiști consideră că, oricât de bune ar fi aceste soluții, ele filtrează cam 90% din pericolele la care copiii sunt expuși atunci când folosesc Internetul. Rămâne, așadar un procent de 10% care poate fi acoperit prin educație", a declarat, în comunicat, directorul general al companiei, Gabriela Mechea.

Gecad Net, parte a grupului Gecad, furnizează sub brandul Sentinet servicii de securitate IT și soluții integrate pentru siguranța informatică a organizațiilor și pentru crearea de infrastructuri informatice performante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro