Prima pagină » Știri » Peste 5.100 candidați susțin concursul de rezidențiat organizat duminică în șase centre universitare

Peste 5.100 candidați susțin concursul de rezidențiat organizat duminică în șase centre universitare

Peste 5.100 candidați susțin concursul de rezidențiat organizat duminică în șase centre universitare
Peste 5.100 de candidați susțin concursul de rezidențiat organizat duminică, în Capitală și în alte cinci centre universitare, pentru ocuparea celor 3.879 de locuri și posturi din acest an.

Peste 5.100 de candidați susțin concursul de rezidențiat organizat duminică, în Capitală și în alte cinci centre universitare, pentru ocuparea celor 3.879 de locuri și posturi din acest an.

Potrivit Ministerului Sănătății, la concursul de rezidențiat s-au înscris 5.102 absolvenți, care vor concura pe 3.879 de locuri și posturi.

Concursul se va desfășura descentralizat, în șase centre universitare, respectiv la București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara și Craiova, pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, pe baza tematicilor anunțate.

Dintre cei peste 5.100 de candidați, 3.857 au optat pentru locurile și posturile scoase la concurs la medicină, 964 s-au înscris pentru locurile și posturile de la medicină dentară, iar 281 vor susține concursul pentru farmacie.

Candidații vor trebui să fie prezenți în sălile de examen la ora 8.30 și să aibă la ei cartea de identitate sau pașaportul.

Concursul va dura patru ore și se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Corectarea lucrărilor se va face în prezența candidaților. Eventualele contestații vor putea fi depuse de candidați în 24 de ore de la momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Acesta se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Ocuparea locurilor și posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor și a posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Corectarea lucrărilor se va face în prezența candidaților. Eventualele contestații privind răspunsurile corecte vor putea fi depuse de candidați în termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor în sălile de concurs.

Candidații care vor câștiga un loc în urma concursului nu vor avea post asigurat la sfârșitul rezidențiatului.

În București, 1.942 de candidați s-au înscris, pe aproape 800 de locuri, la concursul de rezidențiat organizat în centrul universitar din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” București.

Centrul universitar din București are alocate 690 de locuri la medicină, 93 la medicină dentară și 15 la farmacie. Dintre cei peste 1.900 de candidați, 1.454 s-au înscris pentru medicinÇŽ, 377 la medicină dentarÇŽ, iar 111 la farmacie.

Cele mai multe locuri la centrul universitar București sunt pentru medicina de familie (41), la chirurgie generală sunt 29 de locuri, iar la reabilitare medicalÇŽ, 28 de locuri. La medicină dentarÇŽ, cele mai multe locuri sunt la endodonție, parodontologie și protetică dentară, fiecare cu câte 20 de locuri. La farmacie, cele mai multe locuri sunt la specializarea laborator farmaceutic – 10 locuri.

Concursul se va desfÇŽșura în Capitală pentru posturile publicate în București și județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman și Tulcea, precum și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța.

La concursul de rezidențiat organizat în centrul universitar din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș s-au înscris 479 de candidați, dintre care 344 la medicină, 113 la medicină dentară și 22 la farmacie.

La Târgu Mureș au fost scoase la concurs 199 de posturi la medicină, 23 de locuri la medicină dentară și cinci la farmacie. Concursul este organizat pentru posturile scoase la concurs de spitalele din Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, precum și pentru locurile publicate în centrele universitare din Târgu Mureș și Sibiu. Candidații provin din toate aceste județe, dar și din Cluj, Brașov, București, Vâlcea, Alba, Botoșani, Dolj, Iași, Bihor, Galați, Prahova, Argeș, Gorj și Bacău.

La centrul universitar din Timișoara s-au înscris 552 de absolvenți, pentru 724 de locuri disponibile la concursul de rezidențiat. Dintre candidații înscriși, 448 au optat pentru medicină, 93 au ales specializarea medicină dentară și 11 vor susține concursul pentru ocuparea unui loc la farmacie.

Pentru specializarea medicină sunt 362 de locuri, dintre care 315 sunt în județul Timiș și 47 sunt în județul Arad. La medicină dentară sunt 35 de locuri alocate, iar la farmacie sunt cinci.

În centrul din Cluj-Napoca sunt disponibile 631 de locuri, pentru care s-au înscris 771 de absolvenți, aceștia susținând concursul de rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu”.

Dintre cei peste 770 de candidați, 546 s-au înscris la medicină, pentru 545 de locuri scoase la concurs, 181 la medicină dentară, pentru 61 de locuri și 44 la farmacie, pentru 25 de locuri.

La Cluj-Napoca se va desfășura concursul pentru posturile publicate în județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea.

Anul trecut, la rezidențiat au participat peste 5.300 de absolvenți, care au concurat pe 3.778 de locuri și posturi.

Citește și