Peste 700 de monede de colecție rusești, confiscate în Vama Albița de la un tânăr moldovean

Publicat: 19 06. 2015, 19:52

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui, cele 737 de monede aniversare, de proveniență rusă, erau ascunse în căptușeala bagajului personal al unui tânăr de 23 de ani, din Republica Moldova, care intenționa să le introducă ilegal în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, monedele au fost descoperite în momentul controlului desfășurat în Vama Albița de autoritățile de frontieră, în baza profilului de risc.

„Obiectele de colecție erau ascunse în bagajul personal al tânărului de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Mercedes înmatriculat în Italia, cu scopul sustragerii de la controlul vamal. Cele 737 de monede aniversare «O sută de ani de la nașterea lui Lenin» sunt de proveniență rusă și au valoarea nominală de 1 rublă”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Pe lângă confiscarea respectivelor obiecte de colecție, polițiștii de frontieră vasluieni l-au amendat de tânărul din Republica Moldova cu 3.000 de lei.