Peste 80 de gospodării, inundate în localități din județul Dâmbovița

Publicat: 07 12. 2014, 18:07

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Dâmbovița, în urma ploilor abundente din ultimele ore pâraiele Jirnov și Holboca au ieșit din matcă, provocând inundații în comuna Răscăieți. Afectate sunt satele Răscăieți și Vultureanca, unde 80 de gospodării au fost inundate, iar apele revărsate ale celor două pâraie au colmatat 15 fântâni.

Inundații s-au produs și în comunele Cojasca și Conțești, în urma cantităților mari de precipitații, însă efectele acestora nu sunt de amploarea celor de la Răscăieți.

Conform datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, în cursul zilei de duminică o casă și o curte au fost inundate în comuna Cojasca, satul Iazu, în timp ce în comuna Conțești, satul Bălteni, au fost inundate trei gospodării.

Duminică, hidrologii au actualizat o atenționare cod galben pe râurile din bazinele hidrografice Doamnei, Neajlov și Sabar (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov) și au emis o atenționare cod portocaliu de inundații, care va fi valabilă de duminică de la ora ora 22.00 și până marți la ora 14.00 pe râul Neajlov, sector Moara din Groapă, și Vadu Lat, județele Dâmbovița și Giurgiu.