Prima pagină » Știri » Petre Daea: „Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă de găină”

Petre Daea: „Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă de găină”

Petre Daea:

Ministrul Agriculturii Petre Daea a recomandat românilor să nu mănânce făină de greieri, ci să-i lase „să cânte acolo unde sunt” și să mănânce sarmale, cârnați și ouă de găină. 

”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a spus Petre Daea.

Conform ministrului, trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie.

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă ”Acheta domesticus”, ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

Cum poate fi mâncat greiele de casă

Greierele de casă va putea fi găsit în magazine integral, congelat, uscat sau măcinat.

Fondatoarea unui lanț de restaurante, Dinh Thi Binh Minh, venită acum 16 ani din Vietnam, susține că greierii pot fi prăjiți, făcuți la cuptor sau presărați într-o salată.

”Prindeam lăcuste și greieri și îi găteam, pe grătar sau prăjiți într-o baie de ulei, să fie crocanți, îi mâncam ca aperitiv sau gustare. E crocant, ca un chips, poți să faci și sos picant. Poate în viitor, dacă cer clienții, atunci putem să folosim și în meniu”, a povestit femeia care, în copilărie, obișnuia să adune greieri pentru consum alimentar, potrivit Ziare.com. 

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și