Petre Nica, judecat în dosarul „Furtul secolului”, pus din nou în libertate de Tribunalul București

Publicat: 15 02. 2012, 10:25
Actualizat: 16 02. 2012, 05:57
Petre Nica, considerat principalul vinovat în dosarul "Furtul secolului", a fost pus din nou în libertate, astăzi, de Tribunalul București, însă instanța superioară va decide dacă acesta va părăsi arestul preventiv.

Petre Nica, considerat principalul vinovat în dosarul "Furtul secolului", a fost pus din nou în libertate, astăzi, de Tribunalul București, însă instanța superioară va decide dacă acesta va părăsi arestul preventiv.

În cursul zilei de astăzi, avocatul lui Petre Nica a cerut din nou eliberarea acestuia din arest preventiv, arătând că a trecut termenul recomandat de menținere a măsurii preventive. Apărătorul a susținut că arestul preventiv se transformă în cazul lui Nica în executarea pedepsei.

Deși Tribunalul București a dispus revocarea mandatului de arestare preventivă a lui Petre Nica, sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

La dosar au sosit mai multe adrese cerute de instanță pentru a stabili valoarea exactă a prejudiciului, din partea firmei CPI- care a transportat banii – însă reprezentanții companiei au depus la dosar doar copii. Instanța a cerut aceste ordine de plată în original și alte documente din partea băncii ABN Amro. Discuțiile în privința acestor acte au fost amânte pentru ca și procurorul să le poată studia.

La următorul termen, stabilit de instanță în 8 octombrie, vor fi luate în discuție cererile avocatei lui Aurelian Paven – inculpat alături de Petre Nica în acest dosar – ca firma trasportatoare CPI să fie introdusă în cauză ca parte responsabilă civilmente și cererea fratelui Ionelei Popa – prietena lui Gabriel Velescu, amândoi judecați de asemenea în dosar – de ridicare a sechestrului de pe un automobil al său.

etru Nica a fost acuzat că, în dimineața de 5 iulie 2004, în jurul orelor 4.30, a fugit cu o mașină blindată încărcată cu bani proveniți de la filialele din Galați, Constanța și Ploiești ale ABN Amro. În jurul orei 9.00, autospeciala – care transporta 88,4 miliarde de lei și 33.396 de dolari – a fost găsită abandonată pe o stradă din cartierul Băneasa.

Â